HMNS Popüler Kan Bağışı Efsanelerinden Kurtuluyor

Şimdi, Mayıs 2021’in sonuna kadar, Houston Doğa Bilimleri Müzesi, Gulf Coast Bölgesel Kan Merkezi pop-up kan bağışı hedefi haline gelmek. En son özel sergimizde görüldüğü gibi, bedenlerimizi bilime bağışlamakta hepimiz rahat hissetmeyebiliriz, ancak bir bardak kan sonraki en iyi şey olabilir.

Craig Hlavaty kan bağışı yapıyor.

Sizinki de dahil olmak üzere, personelimizin çoğu bağışlara katıldı ve bağışlandı. Bugüne kadar, çalışanlar ve müşteriler arasında, kan nakline ihtiyaç duyan 99 kadar Houstonlının hayatlarında bir fark yaratmaya yardımcı olduk. Belirli koşullara bağlı olarak tam kan, plazma veya trombosit bağışlayabilirsiniz. Bağışladığınız her şey bazen birkaç saat içinde kullanılacaktır. Bağış yaparsanız, kanınız da önemli COVID antikorları için test edilir ve bu, birinin virüsten geri dönmesine yardımcı olabilir.

COVID-19 döneminde, salgın nedeniyle bağış etkinliklerinin sayısı ciddi şekilde azaldığından bağışlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. HMNS, ante’yi artırdı ve bağışta bulunanlar için müze üyeliğinde yüzde 15 indirim teklif etti. Yani kan veriyorsun, biz de sana bilim vereceğiz. Bu herkes için bir kazan-kazan ve bağışta bulunarak ücretsiz atıştırmalıklar alırsınız.

Kan merkezinde bağışçı işe alma müdürü Kevin Shipley’e göre, çoğumuz kan bağışı süreciyle ilgili birkaç efsaneye bağlı kalarak bağış yapmaktan vazgeçiyoruz. Anlıyoruz, herkes iğneleri sevmiyor. Birçoğumuz kan tahlili yaptırmaya gelince kötü deneyimler yaşadık, ama yürekten, yalnız değilsin.

KAN BAĞIŞIYLA İLGİLİ EN YÜKSEK MİTLER

Efsane: Bağış yapmak için dövme yaptırdıktan sonra yıllarca beklemem gerekiyor.

Gerçek: Eyalet ruhsatlı tesislerde uygulanan dövmeler (ve piercingler), bağışta bulunma hakkınızdan yalnızca bir hafta önce gerektirir.

Efsane: Kan basıncım yüksek olduğu için bağış yapamıyorum.

Gerçek: Bağışınız sırasında kan basıncınız 180 sistolik ve 100 diyastolik değerin altında olduğu sürece.

Efsane: Şeker hastası olduğum için bağış yapamıyorum.

READ  2020 Bilim Özeti: COVID Olmayan Sürüm

Gerçek: Kendinizi iyi hissediyorsanız, kan şekeriniz ne olursa olsun bağışta bulunabilirsiniz.

Efsane: Kanser olduğum için kan bağışı yapamıyorum.

Gerçek: Çoğu kanserin bir yıllık erteleme süresi vardır ve küçük cilt kanserleri yalnızca iki haftalık bir erteleme gerektirir. Lösemi ve Lenfoma, belirsiz bir erteleme olan tek iki kanser türüdür.

Efsane: Enfeksiyonlar için antibiyotik veya ilaç aldıktan sonra bağış yapamazsınız.

Gerçek: İlacınızı aldığınız hastalıktan semptomsuz kaldığınız sürece, ilacınızı tamamladıktan 48 saat sonra bağışta bulunabilirsiniz.

Efsane: Kan bağışı kilo almanızı sağlar.

Gerçek: Kan bağışı vücut ağırlığınızı etkilemez.

Ocak Bağış Fırsatları

Artık kan bağışı süreci hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunuza göre, kolunuzu sarın, ücretsiz bir sıkma topu alın ve damarlarınızdan akan kırmızı iyiliğin bir kısmını bağışlayın.

Önce tamamlanması gereken kısa bir tarama süreci var. Bağlantısını kontrol edin seansını planla Müzede bir kan merkezi profesyoneli ile.