İki Japon Feneri – Yeniden Keşfedildi

Stoner Avlusu, tarihi bilinmiyor (1931’den sonra). Japon fenerlerinin ikisi de görülebilir. Müze arşivleri resim numarası, 13468.

Expedition’ın son sayısındaki kapak hikayesi, önemi yakın zamanda tam olarak anlaşılan iki önemli Japon fenerine adanmıştır. Dokuz yıl önce bir depoda üzerinde yazıt bulunan ancak giriş numarası olmayan metal bir sütunla karşılaştım. Merak ediyorum, onu yazdım ve çevirmeme yardım edip edemeyeceklerini görmek için bir Küratöre gönderdim. Yazıtta, parçanın Keisho-in (shogun annesi) adında biri için yapıldığı ortaya çıktı. Tsunayoshi Tokugawa) ve mozolesine yerleştirildi Zōjō-ji tapınağı 1705’te Yanagisawa Yoshiyasu. O zaman nesnenin aslında tam boyutlu bir cenaze fenerinin parçası olduğunu anladım.

Ama buraya nasıl geldi ve kim bağışladı? 1705 tarihli bir fenerden bahsetmek için veri tabanımızdaki kayıtları inceledim, ancak bir eşleşme bulamadım. Akdeniz bölümünden bir küratör, fotoğraf arşivlerimize yaptığımız son gezi sırasında, dışarıda bir fenerle müzenin bir fotoğrafını gördüğünü söyledi. Belki de aradığım buydu?

Fotoğrafın onunla ilişkili bir tarih olup olmadığını veya müzeye ne zaman gelmiş olabileceğine dair herhangi bir ipucu olup olmadığını görmek için arşivlerde hızlı bir şekilde randevu aldım. Fotoğrafı gördüğümde ilk fark ettiğim şey, gerçekte iki fener olduğu, sadece bir fener olduğu ve bu fotoğrafın tarihinin yaklaşık 1954 olmasıydı. Bu bir ilerlemeydi. İki Japon fener müzeye girdi ve 1954’ten önce müzenin Trescher girişine yerleştirildi.

Stoner Avlusu 1929’da tamamlandıktan kısa bir süre sonra aslanlar ve fenerler henüz orada değil. Müze Arşivleri, 140753.

Kurmanın bir yolu olup olmadığını merak ettim tam olarak ne zaman oraya yerleştirilmişlerdi. Fotoğraf arşivlerimizde binanın dış cephesinin fotoğraflarını inceleyerek, yeni idari kanadın yapılmasından kısa bir süre sonra 1929 tarihli bir fotoğrafı bulabildim. Ve sürpriz, fener yok!

Onları daraltıyordum. 1929 ile 1954 yılları arasında fenerler Stoner Avlusu’nda sergilenmeye başlandı. Philadelphia bölgesinin havadan çekilmiş fotoğraflarının adlı bir şirket tarafından yapıldığını öğrendim. Aero Service Corporation. Belki o fotoğrafları çıkarırsam, 1929 – 1954 yılları arasında fenerleri gösteren bir tarih bulabilirim diye düşündüm. Sonunda Üniversite Arşivlerinde buldum Dijital Görüntü koleksiyonu tarihli yaklaşık 1932. Tarih aralığım önemli ölçüde daralmıştı, 1929 – 1932. Belki o dönemde müzeye gelmişlerdi?

READ  Jackie Kennedy'nin Mayosunun Bir Parçasının Değeri Ne Kadar?

Biraz daha çalışmayla, müze arşivlerinde onu daha da daraltan başka bir resim buldum (bu blog yazısının en üstündeki fotoğrafa bakın). Fotoğrafta müzenin dışındaki fenerler var. Kongre salonu arka planda görünür. Bu binanın oditoryum bölümü 1931’de inşa edildi, bu yüzden fenerlerin 1931 veya 1932’de bir ara hareket ettirilmiş olması gerektiğini tahmin edebilirim. Bir tarihle donanmış olarak, 1931-1932 arasındaki arşiv kayıtlarını incelemeye başlamak için programımda bir haftayı bloke ettim. o zaman çerçevesinde müzeye verilmiş olan bir çift fener bulup bulamayacağımı görmek için. Ayrıca, o zamandan önce fenerlerin herhangi bir işaretini bulmaya çalışan bir görüntü arşivinden de geçtim – 1931’den önce müzenin dışında başka bir yere yerleştirilmiş olmaları muhtemeldi. Müzenin hava fotoğraflarının oldukça büyük bir bölümünü kullanarak bir araya getirdim. Kongre salonu ve Franklin Alanı arama terimleri olarak. Müzeden beri aralarına sıkıştırılmış o zaman daha sık değil, bir vuruş aldım.

1954 dolaylarında müzenin Trescher girişinin dışındaki iki Japon feneri. Arşiv resim numarası: 255435

Arşivlere girdiğimde, arşivci bana yönetim kurulu tutanaklarımızın (1800’lerin sonlarına kadar uzanan) dijitalleştirilmiş bir versiyonunu verdi ve yeni satın almalarla ilgili bilgileri de dahil etti. “Fener” kelimesi üzerinde hızlı bir arama yaptım ve sürpriz bir şekilde bir darbe aldım! 1919’da Bayan Richard Waln Meirs müzeye iki Japon feneri vermişti ve bunlar müzenin 34. caddedeki oditoryumunun dışına yerleştirilmişti! Gizem çözüldü!

Ama Bayan Richard Waln Meirs kimdi ve fenerleri nasıl elde etti? Fenerler müzenin dışına yerleştirilmeden önce neredeydi? Bu soruların cevaplarını ilerideki bir gönderide keşfedeceğim.

Bu gönderideki fenerler hakkında daha fazla bilgi için Expedition Magazine’in İlkbahar 2019 sayısında Yoko Nishimura tarafından yazılan “Tokugawa Eserlerinin Hikayesi: Penn Müzesindeki Japon Cenaze Fenerleri” bölümüne bakın.