Moonshine Hala Güney Carolina’nın Düşük Ülkesinde Araştırılan Yerler

CHARLESTON, GÜNEY CAROLINA — Posta ve KuryeTennessee Üniversitesi’nden arkeolog Katherine Parker liderliğindeki bir ekip, Güney Carolina’nın Francis Marion Ulusal Ormanı’nda Yasak döneminden kalma ay parıltısının kanıtlarını buldu. Parker, faaliyetin son 100 yıl içinde gerçekleşmesine rağmen, birkaç yasadışı faaliyet kaydının tutulacağını söyledi. Ormanda halihazırda beş alan tespit edilmişti ve Parker ve ekip üyeleri yedi tane daha tespit etti. Tanınmış hareketsiz alanlardan biri, gangster Al Capone tarafından dağıtılmak üzere likör ürettiği düşünülen Villeponteaux ailesine aitti. Araştırmacılar, bölgede 1920’lerden kalma kül blokları, metal bir varil, yeşil bir bahçe hortumu ve metal çöp parçaları buldular. Gönüllü ekip üyesi Jacob Broome, sac metal ve odun kömürünün varlığının hareketsiz bir kapta ezmenin ısınmasını yansıtabileceğini açıkladı. Parker, sitenin muhtemelen Villeponteaux ailesinden sonra diğer moonshiners tarafından kullanıldığını düşünüyor. “Umarız burası koşan insanların hala çalışırken takıldıkları bir kamp alanı gibiyse, düğmeler veya tarak parçaları gibi daha kişisel eşyalar ve bunun gibi şeyler bulabileceğimizi umuyoruz”, Parker dedim. Ay parıltısının arkeolojik kanıtlarını bulma hakkında daha fazla bilgi için “Çağlar Boyunca Alkol: Ay Işığı Çağı” na gidin.

READ  ŞİLİ - Arkeoloji Dergisi