Orta İsrail’de Roma Dönemi’nde Bulunan İki Lahit Bulundu

RAMAT GAN, İSRAİL — tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre İsrail Eski Eserler Otoritesinin Dostları, yaban hayatı hastanesinin inşaatı sırasında Ramat Gan Safari Parkı’nda 1.800 yıllık iki lahit ortaya çıkarıldı. Lahitler aslında yıllar önce bir park yeri inşaatı sırasında keşfedilmiş, yolun dışında bir yere taşınmış ve unutulmuş. İsrail Eski Eserler Kurumu’ndan Alon Klein ve Uzi Rothstein, Roma tarzı lahitlerin yerel taştan yapıldığını ve öbür dünyaya yolculuğunda ruhu korumayı amaçlayan çiçek çelenk oymaları ve sembolik disklerle süslendiğini söyledi. Bu oyma tarzındaki ovaller genellikle üzüm salkımlarının imgeleri ile doldurulurdu, ancak bu taş tabutlardaki ovaller boş kalır ve bitmemiş gibi görünür. Eşleşen set, zengin bir çift veya aynı ailenin üyeleri için yapılmış olabilir. Kudüs’teki bir Roma tiyatrosunun kazılarını okumak için “Ön Sıra Koltuklar” bölümüne gidin.

READ  Ostraca Yukarı Mısır'da Keşfedildi