We Dig Love: The Daily Dig, Valentine’s Edition

Aşık olmaktan daha güçlü bir deneyim var mı? Çoğu insan bir örnek vermekte zorlanacaktır. Aşk bizi bir araya getirir – bize neşe ve rahatlık ve bazen üzüntü getirir; aynı zamanda bizi bazen sağduyu sınırlarının ötesine geçen olağanüstü şeyler yapmaya da sevk edebilir. Ve dünyanın dört bir yanından hem efsanevi hem de tarihi en büyük hikayelerin bazılarının arkasındaki itici güç oldu.

Sevgililer Günü sezonu yaklaşırken, Penn Müzesi’nde, galerilerimizde sergilenen belirli bir eser seçkisine yakından bakmak için bir hafta geçirmeye karar verdik – geçmişleri kendi aşk, şefkat ve kurs) doğurganlık. Ve bunu, ziyaretçileri her gün bir Müze uzmanının (küratörlerimiz, koleksiyon koruyucular, konservatörlerimiz, eğitimcilerimiz ve mezun öğrenciler).

Daily Dig: Valentine’s Week Edition, 12 Şubat Salı gününden 17 Şubat Pazar gününe kadar her gün 13: 00’da çalışır. İşte sizi hafta boyunca bizimle birlikte keşfetmeye davet ettiğimiz bazı “güzel” nesnelere bir göz atalım.

Dizi 12 Şubat Salı günü Yunanistan Galerimizde şehvetli aşk ve arzu tanrısı ve Afrodit ile Ares’in çocuğu Eros’un küçük bir heykelcikiyle başlıyor. Çoğu insan, Roma yinelemesiyle, okları hedeflerinin aşık olmasına neden olan bebek yüzlü okçu tanrısı Aşk Tanrısı olarak onu muhtemelen daha çabuk tanıyacaktır. Addie Atkins’ten Eros hakkında bilgi alacağız. Pennsylvania Üniversitesi’nde Klasik Çalışmalar öğrencisi; Şahsen katılamayanlar için bu Daily Dig, Instagram Live’da yayınlanacak. Pennsylvania Üniversitesi Instagram.

Pişmiş toprak Eros figürinler, obj. L-64-159; Myrina (Yunanistan), yakl. 80 ECB – 50 EC.
Fotoğraf Tom Stanley.

13 Şubat Çarşamba günü, Narce’deki Mezar 43’ten, bunlarla ve diğer birçok kişisel eşyayla gömülü bir savaşçının son dinlenme yeri olan 43’teki nesnelerin yakından incelenmesi için komşu Etrüsk İtalya Galerisi’ni ziyaret edeceğiz. Aşk bağlantısı nerede diye sorabilirsin? Bu örnekte aşk hikayesi, bu savaşçının ailesi tarafından, hayatta sevdiği şeylerin sembolleri ve ona değer verenlerin anıları olarak dikkatle seçildikleri için, eserlerin kendisindedir. Bu Daily Diggers, Penn Müzesi’nin Williams Direktörü Dr. Julian Siggers’dan başkası tarafından sunulmayacak; bir kez daha, şahsen burada olamayanlar için canlı yayın yapacağız. Penn Müzesi’nin Instagram.

Bronz miğfer ve cuirass, obj. MS850 ve MS851; Narce (İtalya), MÖ 8. yüzyılın sonları.
Fotoğraf, Jenny Wan.

14 Şubat Perşembe, Sevgililer Günüdür ve doktora derecesi Olivia Hayden tarafından yönetilmektedir. Penn’de Akdeniz Dünyası Sanatı ve Arkeolojisi öğrencisi. Tarih, mitoloji ve güzellik açısından zengin bir eser olan “Bingazi Venüs” e bir göz atmak için Yunanistan Galerimizde ziyaretçilerle buluşacak. Cinsellik ve erotik aşk tanrıçasını doğum anında deniz köpüğünden yükselirken saçlarını sıkarak tasvir ediyor.

Afrodit’in (Venüs) mermer heykeli obj. 69-14-1; Muhtemelen Bingazi’den (Libya), yak. MÖ 150–100.
Fotoğraf, Jenny Wan.

Ardından, 1972’deki Penn Müzesi kazılarında bulundukları şefkatli konumuyla adlandırılan Hasanlu’nun sözde “Aşıkları” hakkında bilgi edinmek için 15 Şubat Cuma günü Orta Doğu Galerileri’ne bir gezi yapıyoruz. Bu iki iskelet, (Muhtemelen Asurluların ya da Urartuların elindeki) olağanüstü şiddetli bir olaydan sonra, yaklaşık MÖ 800’den beri bir araya getirilmişler, yerleşimi yok edilmiş ve sakinleri vahşice öldürülmüş halde bırakmıştır. Ne kadar romantik! Bu Günlük Dig, Penn Müzesi Yayın Editörü Dr. Page Selinsky tarafından yönetilecektir.

READ  Küçük Şeftali Kürdanı Woody Etkinliğinde Büyük Kazanan

16 Şubat Cumartesi günü Orta Doğu Galerileri’nde kalacağız ve Mezopotamya’daki evlilikle ilgili bir hikaye için – özellikle dünyanın ilk yazma sistemlerinden biri olan çivi yazısıyla yazılmış bir kil tabletten – antik literatüre bakacağız. Babil Bölümümüzde Koruyucu ve Yardımcı Küratör olan Dr. Philip Jones, bir kral ile bir tanrıça arasında toprak için başarı ve bereket sağlayacak kutsal bir evlilik ritüelini anlatan bu nesnenin günlerini araştırıyor.

Kil tablet, obj. 29-16-81; Nippur, yakl. MÖ 2000.
Fotoğraf, Jenny Wan.

Haftayı 17 Şubat Pazar günü Kenan ve Eski İsrail Galerimizde tamamlayacağız ve merkezde gösterilenler gibi Yahudi sütunu figürinlerini dinleyeceğiz. Bu nesneler, özel amaçlarının henüz belirlenmemiş olması nedeniyle gizemlidir; bereket ya da sevgi tanrıçalarının temsilleri olabilirler ve evdeki türbelerde tapınılmış olabilirler. Akdeniz Dünyası Sanat ve Arkeolojisi alanında Penn MA öğrencisi Samantha L. Suppes, bugünkü sunucumuzdur.

Seramik heykelcik, obj. 61-14-1318; Beth Shemesh (İsrail), yakl. MÖ 800–586.
Fotoğraf, Jenny Wan.

Genel Müze girişi ile her zaman ücretsiz olan bu gündelik görüşmelerden bir veya daha fazlasında bize katılabileceğinizi umuyoruz; galerilerde bizimle tanışın ve antik çağdaki aşk ve romantizm hakkındaki sorularınızla hazırlıklı gelin. Ve Sevgililer Haftası boyunca başaramazsanız, gelecekte başka bir Günlük Dig için plan yapın ve kendi zamanınızda koleksiyonumuza aşık olmak için biraz zaman harcayın.