16. yüzyıldan kalma bir ahıra bağlı bir Gürcü terası

Etrafında dolaşmak yok. Joanne ve Nick Burgess’in evi büyüleyici bir şekilde boho. Mobilyalar ve kumaşlar uyumsuz, renkler cesur ve taş zeminler sanki yüzyıllardır yerindeymiş gibi görünüyor – en iyi kıyafetler gibi, zahmetsiz görünüyor. Gerçekte, Henley’deki Gürcü kırmızı tuğlalı evin içi, her şeyi mahvetmeyi ve tamamen sıfırdan başlamayı içeren bir yıl süren yenileme projesinin sonucudur – geriye kalan tek şey duvarlardı. Projeyi bu kadar özel yapan şey, Joanne’nin kurtarılabilir malzemeleri aramaya kararlı olması ve bunları yaratıcı bir şekilde kullanmaktan korkmamasıdır – geri kazanılmış çatı kiremitleri mutfak zeminini kaplar ve gramofon kornaları sarkıt lambalar olarak yeniden kullanılır.

Joanne, evi Tardis benzeri olarak tanımlıyor ve aslında, düzgün Gürcü cephesi, iki oturma odası ve fazladan bir oturma alanını barındıracak kadar geniş bir mutfak ile tamamlanmış, geniş iç mekanla çelişiyor. Joanne, “Geçen yıl Ocak ayında gördüğümüzde karakter bizi eve çekti” diyor. ‘Londra’da yaşarken, Oxfordshire’ın pastoral çakmaktaşı ve ahşap evlerine aşık olduk, ancak bu çikolata kutulu kulübelerin içlerinin genellikle küçük ve karanlık olduğunu gördük. Bu yer, evin arkasına kalıplanmış 16. yüzyıldan kalma bir ahıra sahip olması nedeniyle alışılmadık bir yerdi – bu nedenle hoş bir akışı var ve tahmin ettiğinizden çok daha büyük. Yüksek tavanlı ve balkonlu ebeveyn yatak odası oldukça çökmüş hissettiriyor.’

Farelerin duvarlardan atlamaları gerçeği çifti yıldırmadı ve dokuz yaşındaki oğulları Archie’nin baştaki çekincelerine rağmen (merdiven asansörünü görünce, ‘Satın alabileceğin onca ev arasından bunu seç, bunu seç.) çöp!’), onu güzel bir şeye dönüştürebileceklerini biliyorlardı.

bunu da beğenebilirsin desenli tekstillerle dekore edilmiş bir Gürcü çiftlik evi

20 yıl önce New York’un Doğu Köyü’nde gördüğü, antika mobilyalarla açık boruları ve endüstriyel aydınlatmayı birleştiren iç mekanlardan kısmen ilham alan Joanne, kurtarma uzmanlarını trol etmeye başladı. Mevcut döşeme tahtalarının hepsi çürümüştü, bu yüzden Gürcü tasarımlarını aldı; Mongers’da geri kazanılmış sıhhi tesisat malzemeleri bulundu; ve ışıklar, eski süt yayıkları gibi beklenmedik kaplardan yapılmıştır. ‘Sıra dışı şeyleri seviyorum, bana “Bununla ne yapabilirim?” diye düşündüren parçalar. Bir antikacıdan 1950’lerden kalma bir buzdolabı ünitesi aldım ve onunla ne yapacağımı bilemedim, sadece görünüşüne bayıldım. Sonunda onu mutfakta bir raf ünitesine dönüştürebileceğimi fark ettim.’

READ  Bordeaux'da Haussmann tarzı bir daire

Ev, mümkün olduğunca kemiklerinin açığa çıktığı, iyi tasarımın bir kutlamasıdır. Listelendi, bu yüzden yapabilecekleri çok fazla yapısal iş vardı, ancak ahır tavanını ve orijinal kirişlerinin çoğunu görünür kılmak için kazanan kararı verdiler.

Evi farklı kılan da, ana yatak odasındaki 18. yüzyıldan kalma şezlongdan çamaşır odasındaki dolaplara kadar her şeyi kapsayan çarpıcı kumaşlarıdır. Joanne, “Her zaman eBay’den eski Liberty baskılı tekstil ürünlerini araştırdım ve ayrıca Morris & Co ve Sanderson klasiklerini de seviyorum” diyor.

bunu da beğenebilirsin sahilde bir Gürcü evinin dikkatli bir şekilde restorasyonu

‘Archie doğduktan sonra müzik endüstrisindeki işimi bıraktım ve döşemecilik dersleri almaya başladım. Pek çok farklı teknik var – her sandalye bireysel olma eğilimindedir ve her çerçeve ayrı bir yöntem gerektirir.’ Geleneksel antika sandalyeler ve canlı tekstillerin yan yana gelmesi, boya tonlarının ve ilginç detayların en akıllı butik otelleri anımsattığı evin tarzına uygun modern bir hava yaratır.

Zanaatkarlık, Joanne’in güçlü bir şekilde hissettiği bir şeydir. Hatta o kadar ki, evdeki işlerini bitirdikten sonra, güzel parçalar arama ve döşemeyi yenileme tutkusunu birleştirerek kendi işini kurmak için ilham aldı. ‘Bu ev için bir şeyler tedarik etmek bana çok yaratıcı bir vızıltı verdi’ diyor. ‘Bunu yapmayı kesinlikle sevdim. İnsanlar gelip bir iç mimar olup olmadığımı sorarlardı, bu yüzden bir deneyip cesur kumaşlar ve geri kazanılmış malzemeler kullanarak iç mekanlar yaratmaya odaklanan kendi şirketim The Curious House’u kurmayı düşündüm.’

Buna benzer daha fazla

Ve Joanne’nin kurtarılmış parçaları satın alma ipuçları? “Her şeyi bir kerede satın alırsanız, birbirinden kopuk görünebilir” diyor. ‘Geri dur ve düşün, sığacak mı? Çalışacak mı? Güzel bir parça ile başlayın ve ardından ister döşeme ister eski bir antika aydınlatma armatürü olsun, onun etrafında çalışın. Hepsi bir araya gelecek.’ Evinin gösterdiği gibi, sabır kesinlikle karşılığını veriyor.