500 Yıllık Obsidyen Aynaları İncelendi – Arkeoloji Dergisi

LONDRA, İNGİLTERE—Bir CNN Raporda, Manchester Üniversitesi’nden Stuart Campbell ve meslektaşları, British Museum’da bulunan birkaç obsidiyen nesneyi inceledi. Nesnelerden biri olan ayna, bir zamanlar Rönesans bilimcisi ve I. Elizabeth’in sırdaşı olan John Dee’ye aitti. ), aynalar ve kristaller gibi eserler kullanan, “dedi Campbell. Müze nesnelerinin jeokimyasal analizi, hepsinin Meksika’dan gelen obsidiyenden yapıldığını gösteriyor. Dee’nin sahip olduğu ayna ve benzer bir ayna, Doğu Meksika’da Aztekler tarafından da kullanılan bir kaynak olan Pachuca’dan obsidiyenden yapılmıştır, üçüncü bir ayna ve bir volkanik cam levhası ise batı Meksika’dan gelmiştir. Campbell, “İspanyol fatihi Hernán Cortés’in bazen Aztek zanaatkarlarından mal sipariş ettiğini biliyoruz, böylece onları İspanyol mahkemesine geri gönderebiliyordu” dedi. Bu nedenle Dee’nin dairesel aynası ihracat için yapılmış olabilir, diye açıkladı. Bu tür aynalar, dumanlı aynanın Aztek efendisi Tezcatlipoca’nın Aztek resimlerinde de görülmüştür. Campbell, aynaların Aztekler için öneminin Dee gibi Avrupalı ​​aydınların merakını uyandıracağını öne sürüyor. Hernán Cortés’in Meksika’daki evinin kalıntılarının kazılarını okumak için “Dünyanın Çevresi: Meksika”ya gidin.

READ  TÜRKİYE - Arkeoloji Dergisi