Bir İtalyan villasının zarif bir şekilde yenilenmesi

Zarif terasları, kusursuz İtalyan bahçesi ve Garda Gölü’nün cezbedici manzarasıyla bu villayı, Jane Ross’un 50 yılı aşkın bir süre önce rastladığı harap deniz kabuğu olarak hayal etmek zor. ‘Annem, kocasıyla Villa Massimo’da (bir Alman kültür merkezi) bir yıl geçirdikten sonra evine dönüyordu. Taşraya aşık olmuştu ama suya yakın yaşamak istiyordu.

Yıl 1969’du ve terk edilmiş bir bağda yıkık dökük bir ev gördü’ diye açıklıyor kızı Anna Katharina Fröhlich. Bina bir zamanlar yakındaki manastır için bir taverna olarak hizmet vermiş ve yaklaşık 500 yıl öncesine dayanan eski haritalarda yer almış olabilir. Anna Katharina, “Elektrik veya su yoktu, evin bir kısmı ahırdı ve şimdi benim evim olan yer ayrı, harap bir ahırdı” diye hatırlıyor Anna Katharina.

Bunların hiçbiri, kızına göre yorulmak bilmez bir bahçıvan ve mimar olan Jane’i yıldırmadı. “Ev onu büyüledi ve on yıllar boyunca, bir yılanın deri değiştirmesi gibi, her santimetresini değiştirdi.” Anna Katharina’nın çocukluğu boyunca tadilat ve genişletme çalışmaları devam etmiş, ev ve çevresindeki bahçe şekillenmiştir.

Sanat tutkusu ve okuma sevgisi, ana villanın içerdiği hemen hemen her şeye yansır. Biri büyük biri küçük olmak üzere iki kitaplık vardır. Duvarlara Eski Usta tabloları asılmış ya da Jane’in bir zamanlar önde gelen uluslararası yayıncılar olan Ullstein ailesinin bir üyesi olan ikinci kocasından miras kalan kitaplar sıralanmış.

Bunları da beğenebilirsin İtalyan kırsalındaki Villa Besana’ya bir göz atın

Mobilyaların çoğu ve birçok sanat eseri, Jane’in hayatının dönemlerini geçirdiği Hindistan, Fransa ve Almanya’nın yanı sıra İtalya’daki antika pazarlarında bulundu. Babam bir yazardı ve annemin diğer iki kocası da öyleydi. Çok beğenilen beş romanın yazarı olan Anna Katharina, “Bu ortamda büyürken benim de yazar olma tutkumun olması şaşırtıcı değil” diyor.

READ  Villa Besana ev turu: İtalyan kırsalında bir sığınak

Evin dekorasyonunda ağır basan bir tema yoktu, yavaş yavaş gelişti ve Jane’in İtalyan Rönesans resmine olan sevgisiyle şekillendi. Anna Katharina, “Dekorasyonların çoğu Pisanello, Dosso Dossi ve Veronese’den kopyalandı” diyor. Evin her yerinde yaratıcı teatral dokunuşlar var: yapraklarla iç içe korkuluklar, güçlü tonlarda boyanmış kirişler, çizgili bir çadır tavan.

Buna benzer daha fazla

‘Annem kiliseler ve saraylardaki her ayrıntıyı inceleyerek dolaşıyordu.’ En sevdiği oda, zengin kadife örtülü kanopisi ve göksel trompe-l’oeil boyalı çarpıcı tavanı olan yatak odasıdır. Anna Katharina, “Hepimiz için yatak hayattan bir kaçıştır” diyor.

Jane’in Old Master tablosundan aldığı zevk, mutfaktaki dekoratif bakır kaplar koleksiyonunun arkasında da yatıyor. Chardin’in natürmort resimlerinden ilham aldı ve yıllar içinde saksıları satın aldı. Bazıları çok eskidir. Annem yaşlandıkça daha çok parladıklarını söylüyor. Her akşam birlikte yemek yiyoruz ve hala onlarla yemek yapıyoruz.’

Bunları da beğenebilirsin 18. yüzyıldan kalma bir İtalyan kalesi

Anna Katharina’nın dönüştürülmüş ahırında annesinin zevkinin yankıları kaçınılmazdır, ancak dile getirilmeyen dekoratif amaç biraz farklıydı: hayatının çoğunu geçirdiği iki ülkeyi, Hindistan ve İtalya’yı birleştirmek. Yirmi yıl önce, Anna Katharina birkaç mavi ve beyaz tabak satın aldığında Hindistan’ın ayakta kalan en eski müzayede evi olan The Russell Exchange, Kolkata’da bir müzayededeydi.

Bu satın alma, şimdi mutfağında büyük bir şifonyeri dolduran koleksiyonu tetikledi. “Bundan sonra nereye gidersem gideyim mavi ve beyaz tabaklar aradım ve yıllar içinde koleksiyon bir araya geldi.” Diğer Kızılderili buluntularından bazıları en beklenmedik yerlerde keşfedildi. “Kalküta’daki balık pazarından eski güzel bir Hint aynası aldım.”

Evinin ortasındaki büyük bir açık plan odada net bir şekilde tanımlanmış üç alan vardır: gösterişli yarı tester yatağı olan bir yatak odası, bir yaşam alanı ve bir kütüphane. Anna Katharina’nın favori bölgesi kütüphanedir. Her günün bir bölümünü orada, Kerala’da kendisi için yapılmış ve bahçe manzaralı bir masada okuyup yazarak geçiriyor. ‘Kışın sabahları bahçeden topladığım zeytin odunuyla terakota sobayı yakıyorum ve evi bütün gün sıcak tutuyor.’

READ  Cheltenham'da 1930'lardan kalma bir bungalov

Çarpıcı aynalı kemerli banyo tasarımı, İmparatorluk döneminden kalma ve yaldızlı bir aynanın üzerine oturan alçak kabartmalı iki altın atın satın alınmasıyla başladı. “Güzel olduklarını düşündüm ve odayı onların etrafına inşa ettim.” Ama aynı zamanda bir Hint bağlantısı da var – kemer, lavabonun yanı sıra dolabın üzerine ayna yapan bir Sih marangoz tarafından yaratıldı.

Anna Katharina, evini dolduran her sanat eserinde, eserin kendisinden daha fazlasını görüyor. “Her nesne bir hatıra hazinesi, ama bence Hint mobilyaları ve nesneleri bana diğerlerinden daha yakın.” Bahçe ve çevredeki manzara, evinde aldığı zevkten ayrılamaz. ‘Büyük bir mutfak bahçesi ve tavuklar, zeytin ağaçları ve bir meyve bahçesi ile kendi kendimize yeteriz. Göl çok yakın ve mayıstan ekime kadar her gün yüzüyoruz. Bazen göl doğuya özgü bir kaliteye sahiptir. Hayal gücünü harekete geçiriyor.’ Bir yazar daha ne isteyebilir ki?

Homes & Antiques bölgesinden diğer evler

• Sanat eserleri, antikalar ve toplanan eşyalarla dolu bir Viktorya evi
  • Bristol’de sanat ve antikalarla dolu bir Viktorya evi
  • Brighton’da sanat dolu bir Regency konağı
  • Bir stilistin yadigârlarla dolu Viktorya dönemi terası

Gelen kutunuza gönderilen daha fazla H&A içeriğinin keyfini çıkarmak için haftalık bültenimize kaydolun.