ABD, Hispanik Dönem Öncesi Eserleri Meksika’ya Geri Gönderdi

EL PASO, TEXAS — tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza, İç Güvenlik Soruşturmaları (HSI) ve Ulusal Park Servisi temsilcileri, geçtiğimiz hafta Meksika Konsolosluğu’nda 500’den fazla taş eseri Meksika Başkonsolosu Mauricio Ibarra Ponce de León’a teslim etti. Ulusal Park Servisi bekçileri, Teksas’ın güneybatısındaki Big Bend Ulusal Parkı’ndaki bazı eserleri gördükten sonra, özel ajanlar kaçak bıçakların, ok başlarının ve taş aletlerin izini sürdüler. HSI El Paso’dan sorumlu özel ajan Erik P. Breitzke, “Bireylerin bu cezai eylemlerden kâr etmemelerini sağlamak için kanun uygulayıcı ortaklarımız ve yabancı hükümetlerle birlikte çalışmaya kararlıyız” dedi. Ulusal Güvenlik Soruşturmaları tarafından bildirildiği üzere, antika kaçakçılığının milyarlarca dolarlık bir uluslararası suç örgütü olduğu tahmin ediliyor. Texas’taki Alibates Flint Taş Ocakları Ulusal Anıtı hakkında bilgi almak için “Izgara Dışı” bölümüne gidin.

READ  Mısır'da Roma Dönemi Hayvan Mezarlığı Kazıldı