Antika sürahileri toplama ve satın alma rehberi

Dekantör nedir?

Sürahi, işlevin yanı sıra bir güzellik nesnesidir; vazodan çok daha güzel bir nesne. Tıpkı küçük bir insan gibi, başı, omuzları ve ayağı olan antropomorfiktir. Bu tür şeylerin eğlencesini seviyorum. Masamda bunun güzelliğini seviyorum ve 25 yıldır evde bir şişeden dökülen şarap içmedim – her zaman şarabı boşaltırım.

İnsanlar neden bir dekantör kullanır?

Kız kardeşin gelirse, buzdolabından süt şişesini kırar mısın? Hayır, sürahi kullanıyorsun. Bu tadı daha iyi yapar mı? Hayır. Ama ev sahibi olarak daha iyi hissetmeni sağlıyor mu? Evet. Ve sürahi aynı, sadece yapmak şarabın tadını daha iyi hale getirin. Bir şişe şarabı bir sürahiye dökmenin basit eylemi, şarabı bir dakikadan kısa sürede iyileştirir. İçini açar, tanenleri yumuşatır, 5 sterlinlik bir şarabı 7 sterlinlik bir şaraba dönüştürür.

bunu da beğenebilirsin en iyi bardaklar

Dekantörlerin tarihçesi nedir?

Dekantör kullanımı azaldı. Tarihsel olarak, şarabınızı boşaltmazsanız, sosyal olarak istenmeyen biri olarak kabul edilirdiniz. Bir zamanlar herkesin bir sürahisi vardı ama İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra sürahi alışkanlığını kaybettik; şarap pahalıydı ve millet olarak bira ve alkollü içkileri tercih ediyorduk.

Dekantörlerdeki 20. yüzyıl tasarım hareketlerinden Modernizm ve Post-Modernizm muhtemelen en güçlü alanlardır. Modernizm pratik olduğu için – şarapla doldurduğunuz Modernist sürahi; baktığınız Post-Modern sürahi.

Hangisini satın alacağınız, onları kullanıp kullanmadığınıza veya heykelsi nesneler olarak zevk almanıza bağlıdır. Gerçekten ciddi koleksiyonculuk alanı, heykelsi stüdyo camıdır, metre boyunda, doldurulamaz, tamamen işe yaramaz, tamamen şaşırtıcı!

Antika sürahi fiyatları ne kadar?

Ancak, kullanmak için satın alıyorsanız, geniş bir şekle sahip bir tasarım seçin, çünkü bu en büyük yüzey alanını verir ve şarabın hızla oksitlenmesini sağlar. 100 £ ile muhtemelen iki veya üç sürahi satın alabilirsiniz. Durdurucu uygun olmalıdır, her biri benzersizdir ve değiştirilemez. Çatlaklara dikkat edin – onlar kötü haber.

READ  Annie Sloan kimdir? - Evler ve Antikalar

Cam, onu yapmak için gereken beceri ve enerjiye göre ucuzdur, ancak insanlar onu hafife alırlar – tam olarak görürler. Ama normal parası olan normal insanlar hala en iyi parçaları satın alabilir. 40 yılda sadece iki sürahiyi 1.000 sterlinden fazlaya sattım. Biri 1950’lerin Fin tasarımıydı, Kaj Franck’in ‘Kremlin Bells’i. Bir koleksiyoncu bana 1.500 sterlin ödedi ve şimdi 2.000 sterlin değerinde. Diğeri 1750 tarihli.

Dekantörlerde rekor fiyat, 1825’ten kalma bir çift için 46.000 dolardı. Eşdeğer 20. yüzyıl sürahisi, muhtemelen Finlandiya veya İtalya’dan gelecek ve 3.000-4.000 £ arasında olacaktı. Zirve budur.

Genel olarak cam koleksiyonculuğu yapıyorsanız, parayı hemen sıçratmayın. V&A ve British Museum gibi müzeleri veya Knebworth gibi bayilerin konuşmaktan çok mutlu olduğu uzmanlık fuarlarını ziyaret edin.

Andy’nin web sitesini ziyaret edin decanterman.comcam toplama konusunda paha biçilmez bir bilgi kaynağı.

bunu da beğenebilirsin nihai içecek arabası için en iyi alkollü içecekler

Antika sürahi nereden alınır