Avrupa’nın Mağara Resimleri Üzerine Yeni Düşünceler

TEL AVİV, İSRAİL-Haaretz Tel Aviv Üniversitesi’nden Yafit Kedar ve Ran Barkai’nin, Avrupalı ​​Paleolitik sanatçıların mağaraların uzak bölgelerinde fenerle resim yaparken hipoksi veya oksijen eksikliği yaşadıklarını öne sürdüklerini bildirdi. Araştırmacılar, yer altı otoparkları için havalandırmayı planlamak için oluşturulmuş yazılımlarla dar ağızlardan ve uzun koridorlardan girilen derin mağaraları simüle ettiler. Bir mağaranın derinliklerinde ateşin kullanılmasının oksijen seviyelerinde önemli bir düşüşe neden olacağını buldular. Araştırmacılar, karanlık mağara alanlarının seçilmiş olabileceğini açıkladı, çünkü bu oksijen eksikliği öforik, dönüştürücü deneyimler ve hatta belki de halüsinasyonlar üretti ve onları kutsal mekanlar haline getirdi. Kedar ve Barkai, mağaraların önemlerini yansıtmak için bu şekilde boyandığını açıklıyor. Kaya yüzünün kendisi başka bir dünya ile bir bağlantı olarak anlaşılmış olabilir. Güney Amerika’nın mağaralarının derinliklerine boyanmış ritüel görüntüleri okumak için “Karanlık Bölge Sanatçıları” na gidin.

READ  Çocuk ve Lama Kurbanı - Arkeoloji Dergisi