Blenheim Sarayı: tarihi, bahçeleri, mimarları ve Churchill ailesiyle bağları

Blenheim Sarayı, güzelce düzenlenmiş bahçelerle eşleştirilmiş Barok mimarisinin bir başyapıtıdır ve Birleşik Krallık’taki en popüler ve en sevilen görkemli evlerden biridir. Aynı zamanda, Kraliçe Anne tarafından 1. Marlborough Dükü’ne ilk kez hediye edildiğinden beri Churchill ailesine ev sahipliği yapan tarihle doludur.

Blenheim Sarayı nerede?

Blenheim Palace, Oxfordshire’daki Woodstock’ta yer almaktadır.

Blenheim Sarayı’nın sahibi ve sahibi kimdir?

Blenheim Sarayı Churchill ailesinde kaldı ve şimdi Lady Henrietta Spencer-Churchill’e ev sahipliği yapıyor. 11. Marlborough Dükü’nün en küçük çocuğu olarak orada büyüdüğü için tüm hayatı boyunca Blenheim Sarayı’nda yaşadı.

Lady Henrietta Spencer-Churchill bir iç mimar, yazar ve Woodstock Designs’ın kurucusudur.

Rutland Düşesi Emma Manners tarafından, Blenheim Sarayı’nın tarihi ve orada yaşamanın nasıl bir şey olduğu hakkında bir röportaj yaptı. Düşes dijital ses dosyası.

Manners’a, “Sloganım, söküp değiştirmek yerine koru ve geri yükle” dedi. ‘Böyle harika ve güzel bir eve bakmak benim görevim. Mirasımızın bir parçası. Bunun bir parçası olduğumuz için çok şanslıyız.’

Önceki sahipleri ve sakinleri kimlerdir?

Blenheim Sarayı malikanesi, yıllar boyunca bazı ilginç karakterlere ve hatta daha ilginç hikayelere ev sahipliği yaptı. Henry II’nin metresi Rosamund Clifford, Blenheim Sarayı malikanesinde yaşıyordu ve Elizabeth I, Mary I tarafından burada da hapsedildi. Aynı zamanda Sir Winston Churchill’in doğum yeri olarak da bilinir.

Blenheim Sarayı’nın Tarihi

Blenheim Sarayı, İngiltere’deki kraliyet dışı ve piskoposluk olmayan (bir piskoposun ikametgahı) tek saraydır. 18. yüzyılda ilk Marlborough Dükü ve Düşesi tarafından inşa edilmiştir ve Barok mimarisiyle hemen tanınır.

Buna benzer daha fazla

Adını, o yılın başlarında Blenheim Savaşı’ndaki zaferinden dolayı Kraliçe Anne’den Marlborough 1. O zamandan beri Churchill ailesinde kaldı ve İngiltere’nin başbakanı olan Sir Winston Churchill’in doğum yeri ve atalarının eviydi.

READ  Kanepe satın alma rehberi: Alanınız için mükemmel kanepeyi nasıl seçersiniz

1987 yılında UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak belirlenmiştir.

Blenheim Sarayı ve bahçelerini kim tasarladı?

Marlborough Düşesi, Sir Christopher Wren’in mimarisinin bir hayranı olmasına rağmen, Dük, Blenheim Sarayı’nı tasarlaması için Sir John Vanbrugh’u görevlendirdi. Vanbrugh bir oyun yazarı, ancak eğitimsiz bir mimar olduğu için bir tiyatro salonundaki bir toplantının ardından düzenlendiği söyleniyor. York yakınlarındaki Castle Howard’ın ilk aşamalarını tasarlamada Nicholas Hawksmoor ile birlikte çalıştı. Marlborough Dükü, ikiliyi Woodstock’ta benzer bir Avrupa Barok tarzı bina yaratması için görevlendirdi.

Vanbrugh ayrıca, Blenheim Muharebesi’nde Marlborough’nun birliklerinin mevzilerine dikilmiş bir karaağaç bulvarı içeren Blenheim Sarayı’nın bahçelerini planlamaktan da sorumluydu.

1764’te Marlborough’un 4. Büyük Göl, bu süre zarfında Brown’ın tanıtımlarından biriydi ve Blenheim Sarayı’nın en ünlü özelliklerinden biri haline geldi.

Blenheim Sarayı’nı ziyaret edebilir misin?

Blenheim Sarayı, parkı ve bahçeleriyle birlikte yıl boyunca halka açıktır.

Bugün, ünlü Marlborough Halılarını (“Zaferler” Serisi) ve 10.000’den fazla kitaba ev sahipliği yapan Uzun Kütüphane’yi görmek için Blenheim Sarayı’nın Devlet Odalarını ziyaret edebilirsiniz.

Halk, giriş ücreti ödemeden park alanından yaklaşık 5 millik kamu geçiş hakkına ücretsiz erişim hakkına sahiptir.

Blenheim Sarayı’na nasıl gidilir?

Blenheim Palace, Oxford şehrine sadece 20 dakika uzaklıktadır. Arabayla yaklaşık bir buçuk saat uzaklıkta olan Londra veya Birmingham’dan gelenler için kolayca erişilebilir.

Ancak, Blenheim Sarayı’na tren, otobüs veya bisikletle seyahat etmeyi seçerseniz, %30 indirim hakkın var.

Blenheim Palace malikanesi yıl boyunca sinema gösterimleri, konserler ve sergiler de dahil olmak üzere etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Blenheim Sarayı’nı Birleşik Krallık’taki en iyi labirentler listemize dahil ettik.

Ayrıca Blenheim Sarayı’nı Birleşik Krallık’taki en iyi köpek dostu görkemli evler listemize dahil ettik.

Blenheim Sarayı’nda yaklaşan etkinlikler

Sonbahar Festivali

Tarih: 1-2 Ekim

Blenheim Sarayı Etkinlikleri

Sonbahar sezonunu karşılamak için Blenheim Palace, lezzetli bir öğle yemeği için yerel ve el yapımı ürünler satan 50 bağımsız mağazanın yanı sıra zanaatkar gıda mağazaları ile dolu bir pazara dönüşecek. Büyüleyici mutfak, benzersiz ürünler, canlı müzik ve eğlenceli oyunlar, bu günü harika bir aile günü haline getiriyor. Erken rezervasyon önerilir.

READ  18. yüzyıl porselen figürlerinin tarihi

Blenheim Sarayı’nın Sonbahar Festivali için bilet alın