Boşlukları Erişilebilirlik Programları Yöneticisi Matti Hammett ile Doldurun

Houston Doğa Bilimleri Müzesi’ndeki personeldeki herkes, müzenin her santimetresinin kapılarımızdan giren her müşterinin erişimine açık olmasını sağlamaya kendini adamıştır. İşi bunun etrafında dönen insanlardan biri Erişilebilirlik Programları Müdürü Matti Hammett.

Hammett, 2010 yılından bu yana belirli bir kapasiteyle HMNS ekibinde yer almaktadır. 2015 yılında müzede tam erişilebilirlik için ciddi adımlar atmaya başladı ve bir anlayış ve şefkat ortamı geliştirdi. Bilim ve doğal dünya sevgisi, herkesin yararlanabileceği bir bağlantı, bir benzerlik tabanı oluşturur. Benden çok daha zeki birinden bir cümle çalmak için, (hepimiz) yıldızlardan yapılmışız.

Soldan sağa; Matti Hammett, Julia Russell ve Sahil Patel.
(MÖ: Covid Dönemi Öncesi)

Müze erişilebilirliğini geliştirme komitesinde eş başkan olarak Hammett, Sahil Patel ve Julia Russell ile yakın işbirliği içinde çalışıyor. Bu yenilikçi üçlü, görsel kelime kartları, duyusal rehberler ve periyodik duyusal dostu etkinlikler de dahil olmak üzere aileler için çeşitli olanakların kurumuna öncülük etti. COVID-19 bunları yavaşlatırken, Hammett ve kohortları HMNS’yi iyileştirmenin yollarını aramaya devam etti.

“Access HMNS” uygulaması ebeveynler ve eğitimciler tarafından müzenin çeşitli sergilerinde onlara rehberlik etmek için kullanılır. Diğer kaynaklar arasında kayda değer “Duyusal Sırt Çantası” girişimi yer alıyor. Müze hizmetlerinde ödeme için mevcut olan bu sırt çantaları, diğer şeylerin yanı sıra kıpır kıpır oyuncaklar, doldurulmuş hayvanlar, kulak koruyucular ve güneş gözlüklerini içerir. Bu eşyalar ailelerin rahat olmasını sağlar, HMNS’de duyusal dostu ziyaret.

Duyusal Sırt Çantası, istek üzerine HMNS Müze Hizmetleri masasından temin edilebilir.

Ek olarak, müze ile kör ve sağır topluluklar arasında var olan boşlukları da kapattı. Görme engelli ve az gören konuklar için “dokunma turları”, dokunsal istasyonlar ve turlar ve konferanslar için yardımlı dinleme cihazları vardır. Hammett ve ekibi ayrıca, müşteriyle yüz yüze görüşen personelimiz için özel eğitim sağlayarak, tüm müşteriler için sıcak ve samimi bir deneyim sağlamak için onlara bilgi ve anlayış sağladı. 2020 yılında, umumi tuvaletlerimizin bazılarında yetişkin alt değiştirme masalarının kurulmasına liderlik ederek, doğa aradığında ailelere yardımcı oluyor.

READ  Küratörden | Kaç tane yumuşakça yedin?

Bu, Hammett ve ekibinin HMNS’yi herkes için sevgi dolu ve şefkatli bir yer haline getirdiğini söylemenin süslü bir yolu. Coşkusu ve adanmışlığı bulaşıcı olduğunu kanıtladı ve biraz Matti hepimizi ovuşturdu.

Hammett, “HMNS’de hayatları değiştirme gücüne sahipsiniz,” diyor.

Bırakın Matti hikayesini anlatsın!

Paleontoloji Dokunmatik Tur
(MÖ: Covid Dönemi Öncesi)

HMNS’de öğrendiğim bir şey varsa … bilim herkes içindir!

HMNS’deki çeşitli rollerimde, yaz kampçılarından eğitimcilere, engelli insanlara ve ötesine kadar (tüm asosyal iş arkadaşlarımdan bahsetmiyorum bile) her türden harika insanla çalışma şansım oldu. Bana açık olan şey, bilimin hepimizi birbirine bağlamasıdır.

İnsanların yüzlerindeki evrensel hayranlığı görmek harika. Triceratops örnekler. Morian Paleontoloji Salonumuzdaki fosillere ilk kez bakıyorlar ya da bir Triceratops ellerinde boynuz ve dokunarak ne kadar büyük ve ağır olduğunu keşfediyorlar. İnsanların erişilebilir bir şekilde yeni şeyler öğrenmesine ve keşfetmesine yardımcı olacak kaynaklar ve programlar yaratabilmek çok eğlenceli ve tatmin edici bir iş.

HMNS’yi ziyaret etmek için yalnızca on dakikam olsaydı… mumya Ankh-Hap’ı görmeye koş!

HMNS’deki en sevdiğim eserlerden biri çünkü hikayesi çok düzenli. Ayrıca, ofisimin yakınındaki bodrumda otururdu ve her sabah beni selamlardı.

(Eğlenceli gerçek: Burada barındırılan üç insan mumyamızdan ilkidir, bu yüzden Eski Mısır Salonumuzun yönetici mumyası olarak sağlam bir iddiası olduğunu düşünüyorum.)

Bazı insanlar muhtemelen benim …Sertifikalı Otizm Uzmanı.

Sertifikamı almak için IBBCES aracılığıyla bir eğitim programını tamamladım. Müzedeki erişim programlama yoluyla yaz kampları ve laboratuarlar aracılığıyla çocuklarla ve yetişkinlerle etkileşim kurduktan sonra, bilgimi genişletmek istedim. Otizm spektrum bozuklukları hakkındaki anlayışım, bu çocuklara ve ziyaretçilere daha iyi hizmet edebilir ve müzede oldukları süre boyunca mümkün olan en iyi zamanı geçirmelerini sağlayabilir.

Dünyanın kulağına sadece beş dakikalığına sahip olsaydım, dünyaya şunu söylerdim…. Biraz nezaket ve anlayış çok işe yarar.

READ  Kasıtlı Olun: Geçmişi Kucaklarken İlerlemek

Biliyorum klişe ama doğru. Bazen birisinin kendini tamamen izole ve umutsuz hissetmesi ile bağlı ve desteklenmiş hissetmesi arasındaki fark, birinin nazik bir söz veya gülümseme önermesidir.

Tanıdığım en bilge insan … benim büyükannem

O kadar güçlü bir hanımefendi ki, her durumda ne yapacağını her zaman bilirken yine de kendine sadık kalıyor. Ayrıca en iyi bisküvileri yapmayı da biliyor.

Bir bilim müzesinde çalışmak …beni çok sevdiğim inanılmaz insanlarla tanıştırdı.

İş arkadaşlarım olan küratörlerle ve herhangi bir konuda bilgi ve uzmanlıklarını kolayca paylaşmaya istekli olan tüm bu tür insanlarla sohbet etme fırsatım var. The HUB Houston ve Texas Workforce Solutions’daki arkadaşlarım için iş deneyimleri planlıyorum. Ayrıca bu organizasyonların engelli insanlar için devam ettirdiği pek çok harika program hakkında da bilgi edindim.

Otizm farkındalığı ve erişilebilirliği konusunda çok tutkulu olan otizmli çocukların ebeveynleriyle çalışıyorum. Kör ve sağır topluluklar için programlar oluşturmak için diğer müzelerdeki meslektaşlarla işbirliği yapıyorum. Artık benimle olan ve işte her gün takılabildiğim ömür boyu arkadaşlarım var. Kendimi çok şanslı hissediyorum.