Bulgaristan’da Roma Mermer Masa Ortaya Çıktı

VARNA, BULGARİSTAN — Bir Bulgaristan’da Arkeoloji Rapora göre, Bulgaristan’ın kuzeydoğusundaki Karadeniz kıyısına yakın bir platoda yer alan Petriç Kale Kalesi’nin kulelerinden birinde MS 4. yüzyıla tarihlenen 100’den fazla ev masası parçası bulundu. Varna Arkeoloji Müzesi’nden araştırmacılar, masanın üst düzey bir Romalı yetkili tarafından kullanılmış olabileceğini düşünüyor. Ekip üyesi Maria Manolova-Voykova, “Beyaz mermerden yapılmış yuvarlak bir masa ve bilimsel literatürde tipik profili nedeniyle ‘kuzgun gaga’ tipinden bir masa olarak biliniyor, üst kısmı hafifçe içe doğru kıvrılmış,” dedi ekip üyesi Maria Manolova-Voykova. Benzer tablolar Yunanistan ve Türkiye’de de bulundu, ancak bu, Bulgaristan’da ortaya çıkarılan türünün ilk örneği. Tablo restore edildikten sonra Varna Arkeoloji Müzesi’nde sergilenecek. Bulgaristan’ın kuzeyindeki bir Roma villasının kazılarını okumak için “Ayna, Ayna” bölümüne gidin.

READ  İsrail'de 2500 Yıllık Muska Bulundu