Bulgaristan’da Trakya Kulesi’nin İzleri Bulundu

BURGAS, BULGARİSTAN—Sofya Küresi Bulgaristan’ın güney Karadeniz kıyısındaki Chiroza Burnu’nda, ülkenin Ulusal Tarih Müzesi ve Burgaz Bölgesel Tarih Müzesi’nden arkeologlar tarafından savunma yapıları, madeni paralar, süs eşyaları ve amfora mühürlerinin ortaya çıkarıldığını bildiriyor. Yapılar, bir muhafaza duvarının temellerini, büyük bir kuleyi ve bir savunma aracı olarak hareket etmenin yanı sıra ritüellerde kullanılmış olabilecek geniş bir hendek içerir. Anadolu’da bulunan Bergama kenti bölgesinden ithal edilen Trak çanak çömleği ve çanak çömlek parçaları da ele geçmiştir. Bulunan çanak çömlek ve madeni paralar MÖ 1. yüzyıla tarihleniyor Bulgaristan’da bir Trak mezarında bulunan bir Roma petrol kabı hakkında bilgi almak için “Banyo Arkadaşı”na gidin.

READ  Hominin Omzunun Olası Biyomekaniği Çalışıldı