Burton Memur Salonunun İçinde | Evler ve Antikalar

Her biri iyi yapılı bir insan boyunda olan iki dev ejderha pencerelere tırmanıyor, yaldızlı kuyrukları pencere pervazından aşağı doğru dönüyor. Altlarında, daha küçük ejderhalar tuhaf bir sandalyede dönüyor, yerden yükseliyor, gözleri arkadaki çıkıntıya bakıyor.

Yarasa benzeri kanatları açılmış başka bir canavar, odanın ortasındaki feneri desteklerken, daha fazlası egzotik süs eşyalarının çanla çevrili bir rafını korumak için amuda kalkar ve kapıdaki perdelere bağlantı görevi görür.

Burton Constable’daki tuhaf Çin Odasına girmeden önce bile, fantezinin hüküm sürdüğü ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı duygusu var. Üyeleri 700 yıldır burada yaşayan Constable ailesinin soyundan Rodrica Straker, “Onu sevmemek imkansız – koca bir dünya ve harika” diyor.

bunu da beğenebilirsin Highclere Kalesi içinde

Hull’dan 16 mil uzakta, Doğu Yorkshire’ın düz ovalarında bulunan başıboş ev, Rodrica’nın çocukluğu boyunca eviydi ve şimdi güney kanadında yaşıyor. ‘Böyle eksantrik ve genişleyen bir evde pek fazla çocuk büyümez ve bu büyülü bir şeydi’ diye hatırlıyor.

Buna benzer daha fazla

Evi 1963’te devralan babası John Chichester-Constable için bina bir oyun alanından ziyade bir meydan okumaydı. Terk edilmenin eşiğinde, Burton Constable savaş zamanı taleplerinden muzdaripti – Alman bombaları pencereleri ve kapıları patlatmıştı ve çatı tehlikeli bir bakıma muhtaç durumdaydı.

Aile evini kurtarmaya kararlı olan babası, İngiliz Mirasının desteğini aldı ve uzun bir restorasyon programına başladı. 1992’de Ulusal Miras Anıt Fonu evi ve park alanını satın aldı ve restorasyonu sürdüren bağımsız bir hayır kurumu olan Burton Constable Vakfı’nı kurdu.

Çalışmalar devam etse de, bugünlerde Burton Constable’ın geleceği güvende ve İngiltere’nin en büyüleyici ama unutulmuş kır evlerinden biri olarak gösteriliyor. Halka açık 30’dan fazla oda ile orijinal Elizabeth dönemi mimarisi, sonraki yüzyıllardan kalma kaplamalarla birleşiyor.

18. yüzyılda burada yaşayan William Constable’ın kendi kendine belirttiği misyonu, ‘Mekanımı zevkle, asaletle ve görkemle süslemek’ti. Recusant Katolik bir ailenin bir üyesi olarak, William kamu görevinden men edildi. Kendisini statü ve incelik sahibi bir adam olarak sunmaktan endişe duyan James Wyatt ve Capability Brown’dan (parkı tasarlayan) tavsiye istedi.

Sonunda, Elizabethan Büyük Salonu’nun ön kapısını hareket ettirerek, ancak 17. yüzyıl tarzı ayrıntıların 18. yüzyıl vizyonuyla odaları süsleyerek, eve modaya uygun bir makyaj vermek için mimar Timothy Lightoler’ı seçti.

William, aralarında Thomas Chippendale’in de bulunduğu, günün önde gelen birçok ustasını himaye etti. Birçok kazanımının arkasında klasik antikiteye olan düşkünlüğü yatmaktadır. Yemek Odası’nda, klasik lahitler olarak tasarlanmış bir çift panterli mahzen ve duvarlar Bacchic sahnelerini ortaya çıkaran alçı panellerle süslenmiştir.

bunu da beğenebilirsin Chatsworth Evi turu

William ayrıca tutkulu bir amatör bilim adamıydı ve Müze Odası, herhangi bir İngiliz kır evindeki en eksiksiz merak dolabına sahiptir. Kasalar kayalar, fosiller, mineraller, deniz kabukları ve 18. yüzyılın en yetenekli ama ünlü saat yapımcılarından biri olan Yorklu Henry Hindley tarafından yapılmış, ekvatora monte edilmiş nadir bir teleskopla dolu.

Salonun küratörü Kelly Wainwright, “Bu kadar şaşırtıcı derecede hassas enstrümanları nasıl yaratmayı başardığını hala bilmiyoruz” diyor.

Ailenin sonraki üyeleri William’ın toplama liderliğini takip etti. Evdeki en önemli mobilyalar arasında Giacomo Raffaelli’nin mermer üstleri ve Giuseppe Leonardi’nin sfenks kaideleri olan 19. yüzyılın başlarından kalma bir çift masa var.

Masaları balayında Roma’yı ziyaret eden Sir Clifford Constable ve eşi Marianne tarafından geri getirildi. Döndüklerinde çift, Büyük Çizim Odası’nı yeniden dekore etti ve muazzam bir yaldızlı palmiye ağacını filizlendiren olağanüstü bir osmanlı kurdu.

READ  Gümüş hakkında bilmeniz gereken her şey

Burton Constable’ın en yaratıcı iç mekanını – harika Çin Odası’nı yaratan Marianne ve kız kardeşi Eliza’ydı. Wainwright, “Ejderha sandalyesini Marianne tasarladı” diyor. “Çıraklığına hizmet eden ve her gün Hull’dan buraya gelen yerel bir zanaatkar tarafından oyulmuştur.”

Brighton’da bir tatil, kız kardeşlere kendi egzotik alanlarını yaratmaya çalışmak için ilham vermişti. Japon cilası, Çin duvar kağıdı, Hint süsleri, oryantal porselen ve oyma ejderhalarla yan yana yerleştirilmiş gümüş bir çan kornişinden oluşan bir şekerleme, olağanüstü başarılı olmalarına yardımcı oldu.