Camille Hermand’ın karakteristik Paris evinin içi

Camille Hermand’ın kütüphanesindeki krem ​​rengi ve siyah fayanslardan oluşan bir duvar, evinin önceki yaşamını hatırlatıyor. Bina, Paris’in Marais semtindeki dar bir ara sokakta yer alır ve 1870 yılında inşa edilmiştir ve aslen yerel bir mandıradır. Beş yıl önce Camille, mimarlık pratiği için ofis olarak kullanmak üzere zemin kattaki dükkan alanını satın aldı.

Sonra, bir yıl sonra, üst kattaki daire satışa çıktı, bu yüzden taşındı ve bir süre ofisinin üst katında yaşadı. “Evin ve Marais mahallesinin tarihine değer verdim ve buraya öğrenci olarak ilk taşındığımdan beri değer verdim” diyor. “Karoları sevdim ve onları binanın hikayesinin bir parçası olarak korumak istedim.”

Camille bu günlerde farklı bir yerde bir ofis kiralıyor ve şimdi binanın iki katını birleştirerek kendisi ve çocukları Madeleine (11), Adelaïde (10) ve Honoré (altı) için bir iki katlı daire yapıyor. “Şimdi harika – küçük bir ev gibi hissettiriyor” diyor.

Bir mimar olarak Camille, binayı bütünleyici karakterini koruyacak ve modern aile hayatı için çalışacak şekilde dönüştürmek için iyi bir konumdaydı. Bazı duvarları kaldırdı, eski kirişlere kadar sıyırdı ve bazı iç pencereler ekledi.

Genel amacı, her odanın bir kimliğe sahip olması ve aynı zamanda bağlantılı hissetmesiydi. Ön kapı şimdi, ana yaşam alanından bir grup tıknaz ahşap kirişle ayrılmış kare şeklinde bir koridora açılıyor. Modern, çelik çerçeveli camlar sizi, yaşam alanına açılan başka bir cam kapının bulunduğu, kitapların sıralandığı bir alana götürür.

Bunları da beğenebilirsin Bristol’de ilginç, tiyatro evi

Birinci kata, 19. yüzyıldan kalma eski bir metal döner merdivenle ulaşılır. Bu merdivenlerin tepesinde dururken, Camille’in duvarlara yerleştirdiği iç pencereler sayesinde üç yatak odasını aynı anda görebilirsiniz. İyi bir doğal ışık akışına izin veriyorlar, ancak Camille’in daha büyük amacı, odaların kapalı alanlar yerine aynı yapbozun parçaları gibi hissettirmesiydi. “İçeri girip bir dizi kapalı kapı ve boş duvar tarafından karşılanmak istemedim” diyor.

READ  Maria Fernanda Guirao'nun renkli Viktorya dönemi terasında

Buna benzer daha fazla

Motivasyonu kişisel olduğu kadar estetikti. Camille boşandı, bu yüzden çocukları haftalarca burada ve babalarının evi arasında zaman ayırıyorlar. Camille, “Döndüklerinde bu yerin hemen samimi, açık ve ‘ev’ gibi hissettirmesi önemli,” diye açıklıyor.

“Ama aynı şekilde, onlar uzaktayken ve her şey aniden sessizleştiğinde ev benim için iyi hissettirmeli.” Şeffaf alanlar yardımcı olur. Çocuklarım burada değilken bile, onların varlığına ve kişiliklerine dair bir duyguya sahibim. Sıradan duvarlardan ve kapılardan oluşan bir ev olsaydı, farklı hissettireceğine inanıyorum. Yalnızlığı hissederdim.’

Mahremiyet için iç pencerelere keten panjurlar çekilebilir, Camille’in tahmin ettiği bir şey, çocukları ergenlik çağına geldiğinde daha alakalı hale gelecektir. Ama henüz durum kesinlikle böyle değil. Kızları, karşılıklı uçlarda yataklar bulunan L şeklinde bir odayı paylaşıyor, ancak Camille sık sık gelip yan yana uyumak için şilteleri odanın ortasına sürüklediklerini görüyor.

Bu evdeki mobilyaların çoğu, yıllar içinde Paris’teki Marché aux Puces de Saint-Ouen bit pazarından satın alındı. “Mimarlık müşterilerimle sıkı bir programa göre çalışmak zorundayım, ancak kendi evimde sevdiğim parçaları biriktirmek için zaman ayırmaktan keyif aldım” diyor.

Bunları da beğenebilirsin Surrey’de karakteristik bir kır evi

Camille, mimarlar Le Corbusier ve Charlotte Perriand’ın tasarımlarını iki kalıcı etki olarak gösteriyor ve kendisini çok çeşitli 20. yüzyıl mobilyalarına çekildiğini fark ediyor. Örneğin, Belçika’dan aldığı 1960’lardan kalma bir gülağacı sehpa, Norveçli tasarımcı Sigurd Ressell’in 1970’lerden kalma güzel bir döner sandalyesinin yanında, oturma odasında gururla yer alıyor.

Kütüphane ve giriş holü duvarları renk ve desenlerle dekore edilmiş, ancak diğer tüm duvarlar Farrow & Ball tarafından Strong White’a boyanmıştır. “Gri tonları var, bu yüzden sarı ve yeşil sıçramalar ona karşı iyi görünüyor.
Bir renk dokunuşunu severim ama çok fazla değil,’ diye itiraf ediyor.

READ  BRAFA fuarı 2023 önizleme | Evler ve Antikalar

Camille, Marais’e ilk kez 20 yıl önce taşındı. ‘Çok daha fazla boboya sahip [or bourgeois-bohème] Bu günleri hisset,’ diye gülümsüyor. “Ancak yeni galeriler ve butiklerin yanı sıra hala geleneksel fırınlar ve kafeler var ve yukarı baktığımda her zaman ilginç bir mimari görüyorum.”

Camille’in tasarımına entegre ettiği çıplak ahşap kirişler, bölgesindeki 19. yüzyıldan kalma yüksek şehir evlerinin tipik bir örneğidir. Camille, “Buradaki binalar, geniş bulvarlardaki Haussmann tarzı görkemli evlerden oldukça farklı,” diyor.

Ama bu bölgeyi seviyorum. Özel bir bahçemiz yok, bu yüzden beş dakika uzaklıktaki halka açık bahçelere veya Seine’nin trafiğe kapalı kıyısına yürüyün. Marais’teki sokaklar dar ve çok az park yeri var, bu nedenle çoğu insan her yerde bisiklete biniyor veya yürüyor. Bir aile yetiştirmek için gerçekten güzel bir yer.’

Homes & Antiques bölgesinden diğer evler

Gelen kutunuza gönderilen daha fazla H&A içeriğinin keyfini çıkarmak için haftalık bültenimize kaydolun.