Derbyshire’daki Chatsworth House’a adım atın

Britanya’nın tarihi evlerinin görkemini hafife almak kolaydır, ancak en küçük ayrıntılar, birçok çift keskin göz ve sabit el tarafından ustalıkla halledilir. Zengin çizimler, tablolar, heykeller, kitaplar ve diğer klasik antikalarla dolup taşan, Chatsworth Evi Yorkshire’daki Derwent Nehri’nin kıyısında farklı değil.

1549’dan beri aristokrat Cavendish ailesine ev sahipliği yapan ve 14 nesilden nesile aktarılan Chatsworth House, Devonshire Dükü’nün koltuğudur. Chatsworth’ün halka kapalı olduğu yılın 10 haftasında, baş kahya Janet Bitton ve ekibi, temizlik konusunda bir yıldırım yürütmek için dar bir pencereye sahipler.

İngiltere’nin en tanınmış görkemli evlerinden biri olmasına rağmen, Chatsworth her şeyden önce bir evdir. İçeriyi görmek (veya bir ziyaret için iştahınızı kabartmak) için, ebeveynlerden, büyükanne ve büyükbabalardan ve ötesinden aktarılan ve alışılmadık ve şaşırtıcı çağdaş buluntularla ustaca karıştırılan koleksiyonları görmek için kaydırın.

Boyalı Salon

Görkemli Boyalı Salon 1. Devonshire Dükü tarafından bir resepsiyon odası olarak tasarlandı, ancak 1820’lerde 6. Dük onu siyah-beyaz mermer zeminli lüks bir giriş salonuna dönüştürdü. Odaya adını veren boyalı tavan ve duvar, 1687 yılında LouiLaguerre ve Julius Caesar’ın hayatından dramatik sahneleri betimler.

bunu da beğenebilirsin gerçek Downton Manastırı’nın içinde: Highclere Kalesi’nde bir tur atın

Kütüphane

6. Dük, bu kütüphaneyi 1. Dük’ün uzun galerisinden oluşturdu ve 1830’da Axminster halısını hizmete açtı. Rafları kaplayan 40.000 kitap arasında, keşişler tarafından el yapımı olan bir matbaa öncesi matbaa kitabı koleksiyonu var.

Şapel Koridoru

Bu açık koridor, Boyalı Salon’dan, 4.000 yıllık tarihe yayılan eserlerin sergilendiği şapele kadar uzanır. Şömine üzerindeki silindirik seramikler, başlıklı çarpıcı bir çağdaş yerleştirmenin parçasıdır. Sondaj Hattı Edmund de Waal tarafından, parmak arası terlik giyen devasa mermer ayak ise MÖ 1. yüzyıla tarihleniyor.

READ  Brighton'da bir Viktorya dönemi konağı

6. Dük’ün Heykel Galerisi

Janet, “6’ncı Devonshire Dükü William Spencer Cavendish’in müzayedelere gitme konusunda biraz hevesi vardı” diyor. Özellikle mermer almayı severdi. Bu heykel galerisini, 1819’da İtalyan heykeltıraş Antonio Canova’nın çalışmalarına aşık olduğu İtalya gezisinin ardından amaca uygun olarak yaptırdı. Öyle ki, kapının üzerindeki iki büst Canvova ve 6. Dük’ün kendisini tasvir ediyor.

bunu da beğenebilirsin Chatsworth bahçıvanının hayatından bir gün

İskoç Kraliçesi Daire

Dük antika olmadığı zamanlarda eğlendirmeyi severdi ve Chatsworth’te yaptığı yapısal değişiklikler, onun nihai parti evi olmasını sağladı. 1830’larda, birçok misafirinin kalabilmesi için bir misafir kanadı içeren bir uzantı inşa edildi. Bu kanat, adını şuradan alan ünlü İskoç Kraliçesi dairesine ev sahipliği yapmaktadır. Mary I İskoçyaon sekiz buçuk yıllık hapis cezası sırasında Chatsworth’te kısa bir süre kaldı.

Devlet Çizim Odası

Devlet Çizim Odası, ünlü Mortlake duvar halılarına ev sahipliği yapmaktadır. Keskin bir göz, en solda, görüntünün bir kısmının diğerlerinden çok daha parlak göründüğünü fark edecektir. Bu bir ışık oyunu değil, halının daha önce ‘kayıp’ olan ve yüzyıllardır tekstilin geri kalanı tarafından saklanan ve korunan bir bölümü. Chatsworth’ün tekstil koruyucusu Jo Banks, “Çok heyecan verici bir andı” diyor.

Koruma için duvar halılarını indirirken, 1930’lardan kalma sahte bir çikolata ambalajı da keşfettiler. Muhtemelen İkinci Dünya Savaşı sırasında odada uyuyan ve gece yarısı atıştırmalığının kanıtını duvar halısının arkasına saklamayı seçen kız öğrencilerden biri!