Gönüllü Spot Işığı | Justin McCollum

George Gözlemevi, yıllar boyunca sayısız amatör astronom olmadan varlığını sürdüremezdi! Ziyaretçilerin çeşitli teleskoplardan görüntüleri görebilmeleri ve gece gökyüzünün keyfini çıkarabilmeleri için zamanlarını ve yeteneklerini cömertçe paylaşmaya devam eden birçok gönüllümüze teşekkür etmek istiyoruz.

Astronomiye ilginiz nasıl ve ne zaman başladı?

Justin: Yalnız bir çocuktum ve tek teselli ailem ve gece gökyüzüydü. O zamanlar herhangi bir astronomi kulübünün farkında değildim, bu yüzden kütüphaneye gider ve orada bulunan her astronomi kitabını arardım. Tek aletim takımyıldızları, meteor yağmurlarını ve diğer astronomik olayları tanımlayan gözlerimdi.

George’da gönüllü çalışmaya nasıl başladınız?

Justin: Oregon City, Oregon’dan Teksas’a taşındım ve Astronomi kulüpleri içinde bir sosyal çevre oluşturarak arkadaşlar edindim. 2005 yılında Fort Bend Astronomi Kulübü’ne üye oldum ve Rasathane’de gönüllü olarak çalışmaya başladım. O yılın ilerleyen saatlerinde Cumartesi geceleri İnşaat Müdürü olarak çalışmaya başladım. Neredeyse 17 yıldır George Gözlemevi’nde çalışıyorum.

Geçmişiniz ve hobileriniz nelerdir?

Justin: Fizik alanında Lisans ve Yüksek Lisans derecem ve Veri Bilimi alanında Ön Lisans derecem var. Şu anda Beaumont, Teksas’taki Lamar Üniversitesi’nde Fizik ve Astronomi dersleri veriyorum. Ayrıca Space Center Houston’da Eğitim Eğitmeni olarak ve New York dışında ArielPartners ile Veri Bilimi Yörünge Mekaniği Uzmanı olarak yarı zamanlı çalışıyorum. Hobilerim astronomi, veri bilimi, yüzme, yürüyüş ve doğal parkları ziyaret etmektir.

George’daki en unutulmaz anlarınızdan biri nedir?

Justin: George Gözlemevi’nde kapanış saatinden hemen sonra orta derecede serin bir gecede ve gece gökyüzünü gözlemlemek için birçok gönüllü kaldı. O gece Halka Bulutsusu’nu göstermek için yüksek güç kullanarak Doğu Kubbe 18″ teleskopunu çalıştırdım ve merkezi gezegen yıldızını seçmeye çalıştım. Lyra takımyıldızında bulunan sıcak beyaz bir cüce, gökyüzünde ağaç tepelerinin yaklaşık 10 derece üzerinde olduğu için bulunması zordu. Merkez yıldızı daha önce hiç görmemiştim, bu yüzden bu benim ilk seferimdi – bu bir başarıydı ve eski George Gözlemevi Direktörü Barbara Wilson bunu doğrulamak için oradaydı!

READ  Fotoğrafçı Brad Temkin ile Sığınmak

Ziyaretçiler neden George Gözlemevi’ne gelmeli?

Justin: İnsanlar gece gökyüzünün manzarasını takdir etmek için George’a gelmelidir. Herkesin görmesi için gece gökyüzünün görüntüsünü korumak çok önemlidir – gelecek nesiller için Kozmos’a açılan bir kapıdır ve amatör astronomi, bilimsel okuryazarlığı teşvik etmenin yanı sıra eğlenceli olmanın en iyi hobisidir.

Bir önceki ilgi odağımız Jeff Lepp’e bir göz atın.

Yakın zamanda yenilenmiş George Gözlemevi, artık geceleri yıldızları izlemek için halka açıktır. Tıklamak Burada yaklaşan tarihler için.