HMNS Sağırlar Tarih Ayını Kutluyor

Ulusal Sağırlar Tarihi Ayının 13 Mart – 15 Nisan tarihleri ​​arasında kutlandığını biliyor olabilirsiniz ya da bilmiyor olabilirsiniz. Bu sefer sağır ve işitme güçlüğü çekenlerin tüm başarılarını vurgulamak ve kutlamak için kullanılır.

Bu kutlama ayı, Amerikan tarihindeki Sağır topluluğuna özgü bazı önemli dönüm noktalarına uygun olarak Mart’tan Nisan’a kadar özel olarak düzenlendi. 13 Mart 1988’de Sağır Başkan Şimdi protestosu vardı, 8 Nisan 1864’te Başkan Abraham Lincoln Gallaudet Üniversitesi tüzüğünü imzaladı ve 15 Nisan 1817’de Hartford’daki Amerikan Sağırlar Okulu, CT ilk olarak kuruldu. sağırlar için daimi devlet okulu.

HMNS’de her gün bilimi, çeşitliliği ve keşfi kutluyoruz ve oldukça şaşırtıcı bilim fikirli insanlar hakkında konuşmak için iyi bir fırsatı seviyoruz! Sağır Tarihi Ayını tamamlarken, sağır bilim adamlarının, mühendislerin ve eğitimcilerin bazı büyüleyici başarılarına ve yarattıkları ve keşfettikleri her şeye bir göz atalım.

Kurucusu Kız İzciler, burada müzede çok değer verilen ve ünlü bir grup, aslında işitmek zordu. Juliette Gordon Low, 1860’ta doğdu ve çocukken neredeyse tamamen işitme kaybına neden olan çok sayıda kulak yaralanmasına katlandıktan sonra 1912’de ABD’nin Kız İzcileri’ni kurdu. Low, 18 kızdan oluşan ilk birliğiyle başlayarak, çeşitli kültürel, ırksal, yetenek ve sosyoekonomik geçmişlere sahip genç kadınları bir araya getirerek ırkçılığa, cinsiyetçiliğe, güçsüzlüğe ve diğer önyargı biçimlerine karşı çıktı.

Houston Doğa Bilimleri Müzesi olarak, doğal olarak fosiller hakkındaki bilgimizi genişletmeye yardımcı olan bilim adamlarını vurgulamak istiyoruz! Sağır olan Amerikalı bir Paleobotanist olan Leo Lesquereux, 900’den fazla fosilleşmiş yosun türünü tanımladı ve tanımladı. Bilgi “yosunu” için teşekkürler Leo! (Korkunç kelime oyununu bağışlayın.)

Diğer bir “süperstar” bilim adamı, sağır bir gökbilimci olan Annie Jump Cannon’du. Kadın Gökbilimciler Dekanıydı ve bir milyon yıldızın 1 / 3’ünü sınıflandırdı. Yıldızları kataloglama konusundaki çalışmaları, bugün daha modern yıldız sınıflandırma sistemimizin emsalini oluşturdu.

READ  Fort Bend County için Yeni Bir Bilim Bölümü

En ünlü ampulün mucidi olarak anılan Thomas Edison, çok zor işitiyordu. Çalışkan notlar tutmasına ve her şeyi yazmasına yardımcı olduğu için başarısını işitme kaybına borçlu olduğu söyleniyor! Edison, ampulün icadını büyük ölçüde geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda birçok şeyin yanı sıra fonografı veya sinema kamerasını da icat etti!

Bu, sağır topluluğunun tarihsel başarılarına sadece küçük bir bakış, ama aynı zamanda bugün sağırlar topluluğunu da kutlamak istiyoruz! Daha fazla bilgi edinmek, farkındalığı yaymak ve işitme engelli topluluğu kutlamak için sağır işletmeleri destekleyebilir, sağır temelli hayır kurumlarına bağış yapabilir, sağır kuruluşlarda gönüllü olabilir ve sağır insanları türünün tek örneği olarak teşvik edebilir, savunabilir ve tanıtabilirsiniz çünkü onlar onlar!

Kaynaklar:

Editörün Notu: Biliyor musun? HMNS, aşağıdaki konularda ASL yorumu sunar: istek. Kurumumuz topluluğun belirli bir ihtiyacını karşılamıyorsa, sizi daha iyi bir şekilde karşılayabilmemiz için sizden haber almak isteriz!