İskoçya’da 17. Yüzyıl Evinde Bulunan Muhtemel Kadim Hançer

BOTHWELL, İSKOÇYA—İskoç Güney İskoçya’da yol çalışmaları sırasında on dördüncü yüzyıldan on yedinci yüzyıla tarihlenen dört binanın izlerinin ortaya çıkarıldığını bildiriyor. Binalar, on sekizinci yüzyılda Hamilton Dükü tarafından park alanına dönüştürülen bir köyün parçasıydı. Binalardan birinin temel seviyesinde, araştırmacılar bir ağırşak, bir bileme taşı, iki on yedinci yüzyıl sikkesi ve bir demir hançer buldular. Guard Archaeology’den Natasha Ferguson’a göre Demir Çağı’nda yapılmış olabilecek hançer, yapıyı ve sakinlerini zarar görmekten korumak için bir ritüelin parçası olarak bırakılmış olabilir. İskoçya Ulusal Müzeleri’nden Gemma Cruickshanks, hançerin gömüldüğünde bir kılıfla örtülmüş gibi göründüğünü ve muhtemelen o sırada hala kullanılabilir olduğunu söyledi. Vakıflardan çıkarılan diğer nesneler, bir kişi, etkinlik veya yerle özel bir bağlantıyı temsil ediyor olabilir. Alanda çömlek, tütün piposu, oyun parçaları, çiviler ve metal işleme kanıtı da ortaya çıkarıldı. Tuhaf bir İskoç mezarına gömülen on üçüncü ila on beşinci yüzyıllara tarihlenen kalıntıların DNA analizini okumak için “Ailenin Başları” na gidin.

READ  İsrail'de Bizans Yazıtı Keşfedildi