Karayip Eser Koleksiyonu Kosta Rika’ya Döndü

SAN JOSE KOSTA RİKA-Latince Basın Brooklyn Müzesi’nin 1000’den fazla eserin Ulusal Kosta Rika Müzesi’ne transferini tamamladığını bildirdi. 1870 ve 1910 yılları arasında Amerikan demiryolu kralı Minor Keith tarafından edinildiği düşünülen nesneler arasında 260 kiloluk bir mezar taşı; öğütme taşı veya metat; insan şeklinde büyük bir vazo dahil vazolar; eksenler; keskiler; mızraklar; çömleği; ev eşyaları; ve elleri önünde bağlı bir taş adam figürü. Mahkumun yüzü, bir üzüntü veya acı ifadesi taşıyan yana çevrilir. Arkeolog Javier Fallas, “Gelen koleksiyon çok çeşitli” dedi. “Orta Karayiplerden gelen eserler var, ancak diğerleri bize araştırmamız için değerli bilimsel yönler veren güney ve kuzeybatıdan geliyor” diye ekledi. Eserler doğrulanacak, temizlenecek, restore edilecek ve kataloglanacaktır. Kosta Rika, mirasını korumak için ilk yasayı 1938’de çıkardı. Kosta Rika arkeolojisi hakkında daha fazla bilgi için “Girişten Uzak: Diquis Delta, Kosta Rika”ya gidin.

READ  Güney Sibirya'da Bulunan Erken Tunç Çağı Geoglifi