Lisa Lloyd ve Marc Allum’un antikalarla dolu evini keşfedin

Oxford’daki Ashmolean Sanat ve Arkeoloji Müzesi’nde, parlak bir şekilde Gilbertius Gölü olarak adlandırılan Chippenham’daki bu eski papaz yurdunun önceki sakinlerinden biri tarafından yazılmış bir mektup var. Mektupta, Gürcü döneminin tanınmış bir antikacı ve amatör arkeologu olan Lake, yakındaki bir arkeolojik kazıya varmakta nasıl çok geç kaldığından ve eski bir kafatası edinmeyi kaçırdığından şikayet ediyor.

Bugün, eski evinin kütüphanesinde, pek çok serginin arasında, Papua Yeni Gine’den 19. yüzyıl Sepik Nehri kelle avcısı bıçağı (bir cassowary bacak kemiğinden oyulmuş), 15. yüzyıl Maya “çıngıraklı” kasesi ve 19. yüzyıl Japon samuray zırhı.

Lake mülke damgasını vurduğundan bu yana neredeyse 300 yıl geçmiş olabilir, ancak mevcut sahiplerin koleksiyonlarıyla ve aslında sahiplerin kendileri Lisa Lloyd ve Marc Allum ile tamamen aynı fikirde olacağını hayal etmek kolay. Çift, her zaman tarihten etkilenmiş ve müzik sektöründeki ilk dönemlerine rağmen, her ikisi de antika endüstrisinde kariyer yapmışlardır. Lisa, “Gilbertius burada yaşarken evin içinde neler olabileceğini hayal etmeyi ve onun ruhunun yaşadığını hissetmeyi seviyoruz” diyor.

bunları da sevebilirsiniz Lisa Lloyd ile Büyük Tur hatıraları

Çift, dört yıl önce kızları Tallulah ile birlikte buraya taşındıktan sonra başka bir keşifte bulundular. Lisa, “Evin Kral Büyük Alfred’in sarayının bulunduğu yere inşa edildiğine inanılıyor” diyor. Bahçede arkeologların sarayın kalıntılarını aramasıyla çeşitli kazılar yapıldı. Henüz bir şey bulamadılar ama ikna oldular. Pek çok insan Kral Alfred ile Chippenham arasındaki bağlantıyı anlamıyor, bu yüzden görevlerimizden biri şehir merkezine onun bir heykelini diktirmek!’ Lisa gülüyor.

Bunun gibi daha

Renkli tarihine rağmen, Lisa ve Marc’ı buraya çeken evin orijinal özellikleriydi. Yemek odasındaki Gürcü duvar kaplamasını kaplayan boya katmanlarının altında, çiftin şans eseri eşleştirebildiği orijinal boyayı keşfettiler. Ana yatak odası, 18. yüzyılın başlarından kalma bir şömine ve Lake tarafından eklenen alışılmadık – ve şaşırtıcı – beşik tonozlu bir tavan içerir. Lisa, “Evin potansiyeli olduğunu ve bunun bir meydan okuma olacağını görebildik, tam da istediğimiz buydu” diyor.

READ  İtalya'da yenilenmiş bir yazlık evin içinde

Lisa ve Marc’ın zevki etiketlemeden kaçıyor. Kısmen Gloucestershire’daki Snowshill Manor’da sergilenen çeşitli koleksiyonlardan ilham alan kütüphanenin yanı sıra, İmparatorluk tarzı misafir odası ve pembe renkli Fransız ana yatak odası var. “Belirli bir stili taklit etmeye çalışmıyoruz, her şeyi bir arada karıştırmayı seviyoruz. Her oda kabataslak bir planla başlar ve oradan yavaş yavaş gelişir,’ diyor Lisa.

bunları da sevebilirsiniz naiplik tarzı bir ev karıştırma stilleri ve dönemleri

Yöntemleri açıkça işe yarıyor. Her oda zengin, sıcak ve tarih katmanlarıyla dolu. Ve her köşe başındaki hazinelere rağmen, ateşin önünde köpeklerle samimi olmayı teşvik eden türden bir yer. Havasız veya değerli değil. Sakinleri gibi.

Yıllar geçtikçe, Lisa ve Marc koleksiyonculuğun farklı aşamalarından geçtiler: Lisa’nın ilk tutkusu Afrika kabile maskeleriydi ve uzun bir süre her ikisinin de antika cam tutkusu vardı. Şu anda Grand Tour hediyelik eşyalarına ve eski eserlere ilgi duyuyorlar ve antikalarını evlerinde dönemleri birleştirme yeteneklerini gösteren çarpıcı 20. yüzyıl sanat eserleriyle karıştırmayı seviyorlar.

Alışılmadık bir şekilde, ne Lisa ne de Marc’ın ebeveynleri, onlar büyürken antikalarla ilgilenmiyordu. Aslında Lisa, annesinin aile yadigârlarından herhangi birini elinde tutmak zorunda kalması gerektiğini hatırlıyor (sonunda sıra Royal Doulton majolica bahçe taburesine geldiğinde yumuşadı). Ne olursa olsun, Lisa sekiz yaşındayken yerel antika dükkanlarını keşfetti. O kadar büyülenmişti ki – yirmili yaşlarının başında – Londra’da (Marc’la tanıştığı yer) bir plak şirketi için çalışırken her öğle tatilini yakınlardaki Sotheby’s müzayede evindeki satışları inceleyerek geçirirdi.

bunları da sevebilirsiniz Kurtarma Avcısı Drew Pritchard’ın evinin içi

Çift daha sonra 17 yılını Rosebery’nin müzayedecilerinin müdürü olarak geçirdi ve bu süre zarfında zevkleri iyice bilenmiş hale geldi. Şimdi sıra satın almaya geldiğinde ikisinin de neyi sevdiklerine dair net fikirleri var. ‘Bir müzayede evinde çalışmak, bir şekerci dükkanında çalışmak gibidir. Hala diğer herkesle birlikte teklif vermeniz gerekiyor, ancak satışa çıkacak olanın bir önizlemesini alıyorsunuz. Neyin yaygın ve neyin özel olduğunu öğreniyorsunuz ve bu, gözünüzü eğitiyor” diyor Lisa.

READ  Antika Atari Makineleri Toplama | Evler ve Antikalar

Alımlarını sınırlamaya çalışsalar da (‘yerimiz yok!’) Lisa’nın işi için müzayede evlerine yaptığı haftalık geziler bazen yeni özel parçaların kendi evlerine girmesiyle sonuçlanır. Ve antika satın almak için herhangi bir ipucu var mı? “Korkma,” diyor. ‘Bir şeyi eve götürdükten sonra emin değilseniz, her zaman yeniden satabilirsiniz. Antikaların harika yanı da bu. Yeni şeylerin aksine, her zaman yeniden satış değerleri olacaktır.’