Maria Fernanda Guirao’nun renkli Viktorya dönemi terasında

Maria Fernanda Guirao, 2007’de Londra’nın prestijli Motley Theatre’daki tasarım kursuna kaydolduğunda, bunu yorucu ama ödüllendirici bir deneyim olarak gördü. “Neredeyse masalarımızın altında uyuduk… ama ben her şeyi yapmayı öğrendim – kostümler, setler, ahşap işleri, trompe l’oeil.”

Zorlu eğitim, önce bir kostüm tasarımcısı olarak başarılı bir kariyere yol açtı ve ardından, ikinci çocuğunun doğumunun ardından, daha aile dostu bir kariyer seçimi olan bir iç mimar olarak yeniden eğitim alma kararına ilham verdi. Kısa süre sonra kendi muayenehanesini (guiraodesign.com) kurmadan önce arkadaşı ve akıl hocası Kate Guinness ile bir iş buldu.

Zekice, yanlara doğru bir hareketti: “Bir kostüm, giyen kişiyi ifade etmelidir ve bu iç mekanlar için de geçerlidir.” Doğru ya da yanlış bir tat yoktur, mesele sizi mutlu eden renkleri ve nesneleri bulmaktır.’

Aynı şeyi kocası Matthew Morgan ile paylaştığı kuzey Londra evi için de söyleyebilirsiniz.
bir yazar ve üç çocuğu. Duvarları yıkarak ve renkleri doku, yüzyıl ortası baskılar ve antika buluntularla katmanlayarak, geleneksel Viktorya teraslı evlerini etkileyici, canlandırıcı bir eve dönüştürdü.

Ayrıca dinlenme, eğlenme ve sosyalleşme alanları ile çok pratiktir. Üst katta beş yatak odası ve bir ev ofisi bulunmaktadır. Alt katta, pembe ve yaprak yeşili resepsiyon odalarında, derin raflar iyi stoklanmış bir bara ev sahipliği yapıyor ve çocukların oyuncakları dağıtması ve sığınak yapması için yeterli alan var. Bir sahne seti gibi, bu onların ‘küçük dünyası’ haline geldi.
Maria’nın önceki evi birkaç kapı aşağıda bir iki katlı daireydi.

‘Oraya taşındığımda yeni bekardım ve kendim için üzülüyordum. Komşularım bana “O dairede herkes hamile kalıyor” dedi. Yerel efsanenin doğru olduğu kanıtlandı. Aylar içinde Matthew ile tanıştı. ‘İlk çocuğumuzu beklerken daha büyük bir eve taşınmaya karar verdik. Gözümüzü bu eve dikmiştik ama çok pahalıydı.’

READ  Gerçek Downton Manastırı, Highclere Kalesi'nin 11 fotoğrafı

Bunları da beğenebilirsin yadigârlarla dolu bir stilistin Viktorya dönemi terası

Sonra 2008’in kazası geldi. ‘Sahibi göründüğünde yanından geçiyorduk. Hala satıyor mu diye sorduk. “Evet” dedi ve bizi içeri davet etti. Orada bir fiyat belirledik.

Son sahipler evi değiştirmiş, arkadaki uzantıyı eklemiş ve tavan arasını dönüştürmüştü. Ama işin çoğu kötü yapılmıştı. Pek çok tasarım suçu işlendi.’ Bunlar arasında gri, beyaz ve ‘rahatsız edici bir jambon’ rengi olan dekor vardı.

Buna benzer daha fazla

Çift işe koyuldu. Alt kattaki laminat parke, soyulan ve kireçle yıkanan orijinal döşeme tahtalarını ortaya çıkarmak için yırtıldı. Üst katta, buruk banyoyu açmak için bölme duvarları kaldırıldı. Basamaklı ev bitkileri ve parlak, çini karolarla Maria, annesinin bir sanat galerisi işlettiği Arjantin’deki çocukluk evini hatırlatıyor.

Vitray ve mermer şömine gibi bazı orijinal özellikler sağlamdı, ancak sıvaların çoğu sökülmüştü. Neyse ki Maria, aynı zamanda bir mülkü yenileyen bir komşusundan orijinal pervazların bazı kısımlarını kurtarmayı başardı. Bunları 19. yüzyıl kornişlerini ve güllerini yeniden şekillendirmek için kullandı.

Tiyatro geçmişi onu becerikli yaptı: “Tiyatroda her şeyi yapmayı öğreniyorsunuz, demokratik bir ‘yapma’ tavrı var. Kim olduğun önemli değil, ister bir düğme dikmek ister sahneyi süpürmek olsun, herkes yardım ediyor.’

Maria, “yeni saç boyalarını deneyen bir genç gibi” renklerle deneyler yaparak dekorasyonun çoğunu kendisi yaptı, gülümsüyor. “Müşterilerimin evleri mükemmel olmalı ama burada yeni renkleri denemekten korkmuyorum.”

Bunları da beğenebilirsin Leanne Viktorya dönemine ait orta teraslı evini nasıl yeniledi?

Her oda farklı olsa da – oturma odasında eğreltiotu yeşili perdeler, yatak odasında bir kalamin pembesi fısıltısı – etki aynıdır. Sessiz yüzeyler bana güven vermiyor. Renk ve deseni karıştırmak, kendimi rahat hissettiğim yer.’

READ  Vintage tutkusu üzerine Chateau'nun Angel Strawbridge'ine kaçış

Maria’nın dünyasında “her şey bir hazinedir” – yerler Arjantin’den gelen geleneksel yün “Frazada” kilimleriyle kaplıdır, aile portreleri ve “aile tavan aralarından kurtarılan” sanat eserleri vardır ve oturma odasında deniz kabukları ve taşlar altında sergilenir. cam kubbeler.

Yayılan kanepe ilk dairesinden geldi: ‘Ölçmedim bile. Üzerine oturdum ve rahat olduğunu düşündüm.’

Antikaların çoğu – Murano avizeleri, 1960’ların reçine sehpası – yerel olarak bulundu. Favorileri arasında 1980’lerin tasarımcısı Ettore Sottsass’ın çok renkli lambaları var. Döşeme için İsveçli tasarımcı Josef Frank’in botanik baskılarını kullandı.

Mutfakta çiçekli duvar kağıdı (yine Frank tarafından yapılmıştır) yeni eklenmiştir. “Bizi gülümsetiyor,” diyor Maria ve maviye boyadığı uzatılabilir antika Fransız masasına uyuyor.

Sirk tabelası, önceki evinin bahçesinde keşfedildi, mutfak üniteleri ise deVOL’dan ani bir satın almaydı: onları bir dergide gördükten sonra, onları satın almak için Leicester’a gitti. Bağımsızlar ve bir gün aileleriyle bir sonraki evlerine seyahat edecekler, tıpkı bir sahne setinden aksesuarlar gibi.

Homes & Antiques bölgesinden diğer evler

Gelen kutunuza gönderilen daha fazla H&A içeriğinin keyfini çıkarmak için haftalık bültenimize kaydolun.