Metropolitan Müzesi, Heykeli Nepal’e Geri Gönderecek

NEW YORK, NEW YORK-New York Times Metropolitan Sanat Müzesi’nin onuncu yüzyıldan kalma bir heykeli Nepal’e iade edeceğini açıkladığını bildirdi. Hindu tanrısı Lord Shiva’yı Himalayalar’daki Kailash Dağı’nda betimleyen 13 inçlik heykelin, kökenindeki boşluklara dayanarak yaklaşık 50 yıl önce Katmandu Vadisi’ndeki bir tapınaktan yağmalandığı düşünülüyor. Bir koleksiyoncu heykeli 1995 yılında müzeye bağışladı. Taragaon Müzesi ve Nepal Mirası Kurtarma Kampanyası’ndan Roshan Mishra, “Listemizde Shiva heykeli gibi pek çok nesne var” dedi. “Birer birer geri dönecekler.” Nepal’deki erken bir Budist tapınağının kazılarını okumak için ARKEOLOJİ’nin 2014’ün En İyi 10 Keşfi’nden biri olan “Başlangıçta Budizm”e gidin.

READ  Tokyo'da Bulunan Orijinal 15. Yüzyıl Kale Duvarı