Mısır’da Kral Khufu’nun İkinci Güneş Teknesinin Kazısı Tamamlandı

KAHİRE, MISIR-Çevrimiçi Ahram 1954’te Büyük Khufu Piramidi’nin yanındaki bir çukurda keşfedilen ikinci Khufu güneş teknesinin kazısının, Japon ve Mısır ortak araştırmacı ekibi tarafından tamamlandığını bildirdi. Proje 2009 yılında başladı. Büyük Mısır Müzesi’nden Issa Zidan, teknenin çukurun 13 seviyesinden çıkarılmış ve belgelenmiş yaklaşık 1.700 parça tahtadan oluştuğunu söyledi. Bu parçaların ilk restorasyon süreci de tamamlandı. Restorasyonun ikinci aşaması, teknenin monte edilmesini ve Büyük Mısır Müzesi’ndeki yeni bir binada ilkinin yanına kurulmasını içerecek. Tekneden bugüne kadar yaklaşık 1.300 parça müzeye nakledildi. Khufu saltanatına (MÖ 2551–2528) tarihlenen tekne, ip ve çanak çömlek parçalarını okumak için ARKEOLOJİ’nin 2013’ün En İyi 10 Keşfi’nden biri olan “Dünyanın En Eski Limanı”na gidin.

READ  Çin'de 9 bin Yıllık Gemilerde Bira İzi Tespit Edildi