Müzayedede satılan en tuhaf Kraliyet hatırası

Kraliyet köpek tasmaları

Kraliçemiz köpek tercihi olarak corgis’i tercih etse de, boksör uzun zamandır kraliyet ailesinin gözde köpeği olmuştur. Windsor Dükü ve Düşesi, bu alıngan tazılardan 11 tanesine sahipti – görünüşe göre, hepsi gümüş kaselerden yediler ve Miss Dior ile parfümlendiler!

Özellikle 2008’de New York’ta Bonhams tarafından satılan beş köpek tasması ve bir kurşundan oluşan bir grup tarafından alındım. Bu küçük koleksiyon, bize çiftin kişisel hayatı ve köpeklerine duydukları sevgi hakkında samimi bir fikir veriyor.

Etiketlerden birinde, herhangi bir küçük köpeği çok daha önemli hissettirecek olan ‘Windsor Düküne aitim’ yazıyor. 600-800 dolarlık bir tahmine karşı çok makul bir 1,680 dolara sattılar.

Kraliçe Victoria’nın düğün pastası

Bir keresinde bir Fransız’a, İngilizlerin tüm düğün konuklarına pastadan bir parça verdiğini ve aynı zamanda onu asla yememenin de adet olduğunu açıklamaya çalıştım. Deli olduğumu düşündü.

Bu, güçlü tarihsel kökleri olan bir gelenek ve geçen yıl Swindon’daki Roadshow’a gelen, içi kraliyet meyveli kekle dolu bir kutu dolusu kraliyet meyveli keki ile sıra dışı kraliyet hatıraları listemde en üst sıralarda yer alıyor.

Her parça (ve bir düzineden fazla vardı) ayrı ayrı paketlendi ve geldiği vaftiz, düğün veya doğum günü ayrıntılarıyla not edildi – hepsi Kraliçe Victoria, Albert ve aileleriyle ilgili.

Kutu ayrıca Victoria’nın gelinlik kuyruğunun bir parçası da dahil olmak üzere her türlü harika eşyayı içeriyordu. Hizmette olan bir kişi tarafından bir araya getirilen ve nesiller boyunca aktarılan koleksiyon kesinlikle benzersizdi ve kutuyu ve içindekileri 5.000 £ değerinde değerlendirmekte hiç tereddüt etmedim.

taç giyme sandalyeleri

Daha sıra dışı kraliyet hatıralarından bazılarının piyasaya nasıl çıktığını hayal etmek zor. Taç giyme törenine davet ya da yer kartı olasılık dahilindedir… ama mobilyalar?

READ  Bath'ta Restore Edilmiş Bir Regency Dairesi

Görünüşe göre geçmiş taç giyme törenlerinden sandalye ve tabureleri işgal edenlere onları satın alma seçeneği verilmiş; geri kalan kısım ise Çalışma Bakanlığı tarafından açık artırmaya çıkarıldı. Sırtınızı mavi kanlı bir popo ile aynı konuma park etme fikrinden hoşlanıyorsanız, o zaman bu harika değeri düşük ‘ayrıcalıklı tünekler’ müzayedede oldukça ucuza satın alınabilir.

£ 50-100 £ arasında oldukça iyi bir küçük kadife döşemeli Maple & Co George VI taç giyme taburesi güvence altına alacaktır. Bununla birlikte, kuralın bazı istisnaları vardır ve son zamanlarda iyi duyurulan Althorp Attic Sale, George VI ve Elizabeth II’nin taç giyme törenlerinde kullanılan iki sandalye ve bir tabureden oluşan bir grup gördü ve 6.875 £ elde etti.

Düğün şampanyası

Gittiğim düğünlerin çoğunda şampanya çoğu zaman unutulan bir şey değildir. Bu yüzden Charles ve Diana’nın düğün kahvaltısından ender bulunan şampanyanın piyasaya sürülmesini biraz gizemli buluyorum.

Diana’nın doğum yılı olan ve çift için özel olarak şişelenmiş Cuvée Dom Pérignon 1961, görünüşe göre 90 şişe (tümü sarhoş) ve ikisi Dominic Winter Müzayede’nin 2004’ten beri sattığı 12 magnum’a gönderildi.

Bu tarihi bahşişle bir kadeh kaldırmak, 2007’de size düzenli bir şekilde 1.250 sterline mal olacaktı, ancak nadirliği göz önüne alındığında şüphesiz iyi bir yatırım olacaktır. Kraliyet bağlantıları olmayan bu bağbozumu bir şişe (bir magnumu boşverin) şu anda uzman bir şarap satıcısından yaklaşık 700-1.000 sterline mal olacak.

Kraliçe Victoria’nın küçükleri

2008’de Derbyshire’daki Hansons Auctioneers’da 50 inçlik, ‘görkemli’ bir beli olan bir çift çiçekçisinin neredeyse 5.000 sterline satılması, Kraliçe Victoria’nın şortlarının o kadar küçük olmadığının kanıtıydı. Kraliyet iç çamaşırları konusu hassas bir konudur. Biri ama pazar patlama yapıyor ve birçok koleksiyoncu için Victoria’nın daha kişisel kıyafetleri ‘taç mücevherleri’.

READ  King Charles, BBC'nin The Repair Shop programında yer alacak

Bu tür ürünler genellikle yüzlerce pound getirir. Örneğin geçen yıl Mart ayında Lyon & Turnbull, 1870’lerde en sevdiği tasarımı olduğuna inanılan Victoria’nın siyah-beyaz elle dikilmiş çoraplarını 550 sterline sattı.

Ancak bazı durumlarda fiyatlar tavan yapar. Victoria’nın çiçekçilerinin satışından kısa bir süre sonra, yine Hansons’ta bulunan benzer bir çift çorap, inanılmaz bir şekilde 8.000 sterline ulaştı. Şu anda Nottingham’daki Ruddington Framework Knitters’ Museum’da sergileniyorlar.