Müze, Nepal’e Kaçak Eserler Getirdi

NEW YORK, NEW YORK—Bir New York Times Rapora göre, Rubin Sanat Müzesi, dini alanlardan kaçırıldığı belirlenen iki ahşap heykeli Nepal’e iade edecek. İlki, güney-orta Katmandu Vadisi’nde bulunan Patan’daki Yampi Mahavihara tapınak kompleksinden on yedinci yüzyıldan kalma bir ahşap torananın veya süs geçidinin üst kısmıdır. İkincisi, bir çelenk taşıyan bir kadın ruhunun veya apsaranın bir on dördüncü yüzyıl ahşap oymacılığı, Katmandu’daki Itum Bahal manastırındaki süs penceresinin bir parçasıydı. Her iki nesne de özel satışlardan satın alınmıştı. Nepal Başkonsolosu Vekili Bishnu Prasad Gautam, “Rubin’in proaktif yanıtı ve düşünceli işbirliği, Nepal’in kayıp eserleri kurtarmak için ulusal çabalarına olumlu katkıda bulundu” dedi. Nepal’deki erken bir Budist tapınağı hakkında okumak için ARKEOLOJİ’nin 2014’ün En İyi 10 Keşfi’nden biri olan “Başlangıçta Budizm”e gidin.

READ  Fas'taki Kemik Aletleri, Giysilerin En Eski Kanıtı Olabilir