Öğretmenler Bölgesi | Kanada Tarih Müzesi

8 Mart 2021

18. yüzyılda Yeni Fransa'da bir masanın etrafında ekmek ve şarapla oturan bir ailenin resmi.

© RMN-Grand Palais / Sanat Kaynağı, NY

Sizin gibi bağışçılar sayesinde, Kanada Tarih Müzesi kısa süre önce Öğretmenler Bölgesi adında yeni bir çevrimiçi kaynak başlattı ve Kanada tarihini ülke çapındaki sınıflara taşımayı kolaylaştırdı. Rossy Vakfı, Wilson Vakfı ve bireysel bağışçılar tarafından cömertçe desteklenen Öğretmenler Bölgesi, Kanada’daki müfredatlara göre uyarlanmış çok çeşitli eğitim kaynaklarına sahiptir.

Öğretmenler Bölgesi şu anda üç paket sunmaktadır: Yeni Fransa’nın Kadınları, Bir Tarihçi Gibi Düşün ve Konfederasyon Hikayeleri. Her pakette çeşitli dijital nesneler, arşiv belgeleri, video ve ses klipleri ve etkinlikler için öneriler bulunur. Kaynaklar izin verdiği ölçüde yeni paketler ve nesneler eklenecektir.

30’dan fazla nesneye ayrı ayrı göz atılabilir ve her birinde yaratıcı düşünceyi harekete geçirmek için sorular ve “Bak-Düşün-Yap” etkinlikleri bulunur. Bazen “İlk Yüz” olarak adlandırılan minik bir fildişi masket, öğrencilerden yapımcısını ve malzemelerini tahmin etmelerini ister. Kanadalı devlet adamı Thomas D’Arcy McGee’nin portresi, heyecan verici bir konuşma yazma ve sunma önerisiyle birlikte geliyor. Hatta bazı nesneler, evde akçaağaç şekeri şekerlemeleri yapmayı denemek için bir davet eşliğinde (yetişkin gözetiminde) tahta akçaağaç şeker kalıbı gibi tarifler içerir.

Teachers ‘Zone web sitesi, kolay gezinme için tasarlanmıştır ve çok çeşitli sınıflar ve edebi seviyeleri barındırır. Öncelikle öğretmenler tarafından kullanılması amaçlansa da, etkinlikler ve tarihsel bilgiler evde öğrenen ebeveynler ve öğrenciler tarafından da taranabilir.

Öğretmenler Bölgesi, birincil kaynaklara odaklanır ve onu Kanada’daki türünün tek kaynaklarından biri yapar. Web sitesinde Kanada Tarih Müzesi’nden nesneler ve arşiv bilgileri sergilemenin yanı sıra, diğer Kanada kurumlarından nesneler, resimler ve görsel-işitsel materyal de bulunuyor. Bu, dış kurumların kendi paketlerini oluştururken ve paylaşırken Müze ile ortak olmalarını mümkün kılar.

READ  En iyi kale konaklamalarından 6 tanesi

Kanada Tarih Müzesi Genel Müdür Vekili Chantal Amyot, “Bir öğrenim kurumu olarak, eğitimi desteklemek yaptığımız en önemli şeylerden biridir” diyor. “Öğrenciler Kanada’nın tarihini bu gibi kaynaklarla keşfederken, sadece bu ülkeyi şekillendiren insanlar ve olaylar hakkında daha fazla şey öğrenmekle kalmıyor, aynı zamanda hikayelerimizin bizi hem bireyler hem de topluluklar olarak nasıl tanımladığını da görüyorlar.”

Mevcut salgın bugünlerde okullar için müzeleri ziyaret etmek söz konusu olmasa da, Tarih Müzesi, sizin gibi bağışçıların desteği sayesinde sınıfı her yerdeki öğrencilere ve eğitimcilere ulaştırmaktan gurur duyuyor.