Orijinal sanatçı baskıları nasıl satın alınır?

‘Ne istersen al’, bir sanat koleksiyonuna başlamak isteyen herkese söylenen rahatlatıcı bir mantradır. Daha ihtiyatlı bir yaklaşım, beğendiğiniz ve aynı zamanda uzun vadeli yatırım değeri olan bir parça bulmaktır. Ama bankayı bozmadan nereden başlamalı? Küratör ve satıcı Caroline Wiseman, sanatçı baskılarını değerlendirmenizi tavsiye ediyor. “Orijinal bir baskı, tablolarda veya çizimlerde kopyalayamayacağınız etkiler elde etmek için, gravür veya serigrafi baskı gibi teknikler kullanılarak sanatçı tarafından tasarlanır, uygulanır ve denetlenir” diye açıklıyor. “Orijinal bir baskı, bir sanatçının eserinin mekanik bir reprodüksiyonu olan giclée baskıyla karıştırılmamalıdır.”

Japon Anemonları serigrafi, Joanna Wright, £350, Kittoe Contemporary.

Orijinal baskılar, boyutları 25 ile 250 arasında değişen baskılarda üretilir. Daha küçük bir baskıdan (100’ün altında) alınan bir çalışma, daha büyük bir baskıdan daha fazla değere sahip olacaktır. Basımın boyutu, sanat eserinin altında sanatçı tarafından işaretlenmiştir. Durum önemlidir: yırtılma, solma, küflenme (küflenme), kırpma (bir parçanın bir çerçeveye uyacak şekilde kesildiği durumlarda) veya beceriksiz çerçevelemenin tümü değeri etkileyebilir, oysa bir imza her zaman değer katacaktır.

Sanatçılar söz konusu olduğunda, Kraliyet Akademisyenlerinin baskıları güvenli bir yatırımdır. Chris Orr veya Eileen Cooper gibi Kraliyet Akademisyenlerinin eserlerini birkaç yüz sterline satın alabilirsiniz. Bir üne sahipler, bu yüzden değerini koruyacak bir şey arıyorsanız, bir RA veya bilinen bir sanatçının eserini satın almaktan her zaman daha iyi olursunuz. Bir sanatçının RA üyeliği ömür boyudur ve eserlerinin müzede sergilenmesi anlamına gelir. Sanatçıların çalışmalarını galerilerde sergilemeleri giderek zorlaşıyor, bu yüzden teşhir çok önemli.’

David Hockney tarafından evde gravür

Ev, Grimm Kardeşler’den altı peri masalı için resimlerden, gravür, David Hockney, est £ 8,000-£ 12,000, Phillips.

Picasso, Chagall, Matisse veya üretken Miró gibi yirminci yüzyıl ustalarının tümü baskı üretti (bunlar her zaman imzalı değildir). Caroline, çalışmalarının fiyatlarının son on yıldır sabit kaldığını, bu yüzden şimdi satın almak için iyi bir zaman olduğunu söylüyor. Ancak, David Hockney fiyatları son on yılda yükseldi. “Kısa süre önce 12.000 sterline nadir bulunan bir Hockney gravürü sattım, bu muhtemelen şimdi 20.000 sterline yükseldi” diyor. Dikkat edilmesi gereken diğer isimler arasında Albert Irvin, Tessa Newcomb ve Anne Desmet yer alıyor.

READ  King Charles, BBC'nin The Repair Shop programında yer alacak

Buna benzer daha fazla

Albert Irvin RA

Keppler I, tahta baskı ile serigrafi, Albert Irvin, £3,000, Advanced Graphics London.

Enginar Baskı Atölyesi Londra’da, sanatçıların müşteriler için baskılar ürettiği bir stüdyodur. V&A ve ingiliz müzesi. gibi sanat baskıları Örnek, Gelişmiş Grafikler ve Karşı Sürümler ayrıca çok çeşitli sanatçıların olağanüstü kalitede eserlerini üretir ve satar.