Perde Arkası… Erken Tatil Kartları

Bianca Gendreau

Bayram tebrik kartları şeklinde sıcak dileklerin ifadesi ve değiş tokuşu, neredeyse iki yüzyıla dayanan bir gelenektir. Bu tatil sezonunda Müze, koleksiyonundan bazı özel kartlara bakmanız için sizi perde arkasına davet ediyor.

Kanada yapımı ilk tebrik kartlarından bazılarının bazı resimlerinin çömleklerde kullanıldığını biliyor muydunuz? Bu kısa videoda, Çağdaş Kanada ve Dünya Yöneticisi Bianca Gendreau, tebrik kartlarının erken dönem tarihini vurguluyor. Müze koleksiyonundaki en eski kartlardan bazılarının örneklerini paylaşıyor ve bir Montréal şirketinin kış sahnelerinin bir dizi İskoç çömlekçisine nasıl ilham verdiğini ortaya koyuyor.

Bianca Gendreau, Yönetici, Çağdaş Kanada ve Dünya

Bianca hakkında biraz!

Bianca Gendreau, 1867’den beri Kanada’yı şekillendiren olaylar, fikirler ve deneyimlerle ilgili araştırma ve koleksiyon geliştirme faaliyetleri yürüten küratörleri denetler.

Bianca’nın kendi araştırmaları ve ilgi alanları, yazılı iletişimle ilgili uygulamaları ve yazma eylemini çevreleyen sosyallik ve ritüel kavramlarını keşfetmesine ve aynı zamanda Kanada’nın çağdaş gerçekliğini ifade eden maddi kültürü incelemesine olanak tanır.

READ  19. yüzyıldan kalma bir İskoç evi | Evler ve Antikalar