Polonya’da Ortaya Çıkan Ortaçağ Kılıcı

OLSZTYN, POLONYA — Bir ortaçağ kılıcı, bir kın ve bir kemerin metal parçaları ve kemere takılmış olan iki bıçak, eserleri Grunwald Savaşı Müzesi’ne bağışlayan bir metal detektörü tarafından kuzey Polonya’da keşfedildi. göre Canlı Bilim bildiri. Kılıç, 15 Temmuz 1410’da 39.000 kişilik Polonya-Litvanya ordusu ve 27.000 Cermen Düzeni Şövalyeleri arasında yapılan savaşta kullanılmış olabilir. Şövalyelerin kaybı, bölgedeki güçlerinin azalmasına neden oldu. Grunwald Savaşı Müzesi’nden Szymon Drej, kılıcın korunmasının ve incelenmesinin sahibinin sosyal statüsünü ortaya çıkarabileceğini söyledi. Müze araştırmacıları, kılıcın bulunduğu alanı da inceleyecek. Ortaçağ savaşları da dahil olmak üzere geçmişteki çatışmalarda kullanılan silahlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için “Antik Dünyanın Silahları” na gidin.

READ  New Hampshire'da Bulunan 19. Yüzyıl Parazitlerinin Kanıtı