Sinkhole, Boston Park’ta 19. Yüzyıl Kuyusunu Ortaya Çıkardı

BOSTON, MASSACHUSETTS—CBS Haberleri Boston’daki Ronan Park’taki bir çukurun on dokuzuncu yüzyıldan kalma bir kuyuyu ortaya çıkardığını bildiriyor. Boston Şehri arkeoloğu Joe Bagley, “Kuyu zemine yerleştirilme şekli, şu anda 1912’de Ronan Park’ı oluşturmak için bölgeye getirilen yaklaşık on fit dolgunun altında” dedi. Son zamanlarda yağmur, düdeni açtı. Kuyunun bulunduğu arazi 1818’de marangoz ve piyano yapımcısı John F. Pierce tarafından geliştirildi. 1871’de mülk, John F. Pierce’ın akrabası olabilecek dul bir kadın olan Mary L. Pierce tarafından devralındı. Bagley, kuyunun bu sahiplerden biri tarafından kazılmış olabileceğini düşünüyor. “Kuyu, 1870’lerden 1890’lara kadar, bu bölgeye ilk kez Boston Su ve Kanalizasyon’dan akan su geldiğinde terk edilmiş olabilirdi” dedi. Şehir yetkilileri, düden yeniden doldurulmadan önce drenaj yapılarının sağlam olduğundan emin olacak. Boston’daki başka bir bulguyu okumak için “Artifact” a gidin.

READ  Atın Evcilleştirilmesi Üzerine Yeni Düşünceler