Sonsuz Öğrenim Yaz – Katie Wenger tarafından

Bu yaz Geliştirme Ofisi’ndeki Penn Müzesi’nde stajıma başlamadan önce, staj açıklamasına ve müze web sitesine dayalı olarak yalnızca yüzey düzeyinde bir müze geliştirme anlayışına sahiptim. Bununla birlikte, staj bana farklı bakış açıları, kariyer gelişimi ve harika profesyonellerle bağlantılar sağlayarak beklentilerimin üzerine çıktı. Bu staj fırsatı sayesinde sadece önemli kariyer becerileri kazanmakla kalmadım, aynı zamanda profesyonellik anlayışımı geliştirdim ve arkeoloji ve antropoloji müzelerinin büyüleyici çalışmalarını ve karmaşık etiğini keşfettim.

Geliştirme Ofisinin Üyelik bölümünde Kate Fox ile staj yaparak, gelişim stratejisi hakkında bilgi edindim ve çeşitli kariyerlerle ilgili becerileri uyguladım. Keşfettiğim gibi, başarılı müze fonları, ister ziyaretçiler, ister üyeler veya bağışçılar olsun, müzeyle ilgili tüm insanlarla bağlantı kurmaya bağlıdır. Bu nedenle, bu yaz üzerinde çalıştığım tüm projeler izleyici katılımıyla ilgili. Mesela müzenin buradaki etkinliklere gelen insanlarla nasıl iletişim halinde olduğunu araştırdım. Öğrenmek için, müzenin geçen yıl ev sahipliği yaptığı tüm etkinliklerin ve programların bir listesini hazırladım ve katılımcıların iletişim bilgilerini alıp almadığımızı kaydettim. Ardından, program katılımcılarına hangi e-postaları gönderdiklerini öğrenmek için diğer departmanlara anket yaptım. Son olarak, program katılımcılarının listelerini oluşturmak için veri tabanımız Altru’yu kullandım, böylece departman onlarla iletişim kurabilir ve muhtemelen onları gelecekte üye olarak meşgul edebilir. Üye teşekkür mektuplarını güncellemek ve üye anket verilerini özetlemek gibi üzerinde çalıştığım diğer projeler de izleyici katılımını destekledi. Bu projeler, gelişimin uzun vadeli ilişkisel doğasını anlamama yardımcı oldu ve ayrıca yazma, veri analizi ve veri tabanı gezintisi gibi kariyer yetkinliklerini güçlendirmeme yardımcı oldu. Üyelik bölümünde öğrendiğim beceriler ve dersler, kar amacı gütmeyen kuruluş yönetimi, hükümet veya iş dünyasındaki potansiyel kariyer yollarımda bana yardımcı olacaktır.

READ  Muhteşem Amerikan Parlak Kesim Cam Orta Parça Kase 110.000 Dolara Satılıyor
Diğer Penn Geliştirme personeli ile bir etkinlikte Geliştirme Ofisi üyeleriyle zaman geçirmek. Fotoğraf Katie Wenger.

Bu derslere ek olarak, bu staj bana başka bir önemli beceriyi öğretti: profesyonellik. İlk kez profesyonel bir ortamda çalışırken, başarının güçlü iletişim becerileri ve meslektaşlarla olumlu ilişkiler kurmayı gerektirdiğini öğrendim. İlk başta bununla mücadele ettim, iş arkadaşlarımla gündelik konuşmalar sırasında utangaç hissediyordum ve görevler hakkında amirimle iletişim kurmak istemiyordum. Ancak iş arkadaşlarım, profesyonel hedeflerine ulaşmaya odaklanırken sürdürdükleri samimi ve samimi tavırlarıyla beni etkilediler. Uğrayıp sohbet ediyorlar, beni yemek kamyonlarına doğru yürümeye davet ediyorlardı ve hatta departmanın bir üyesi için sürpriz bir doğum günü partisi düzenlediler. Diğer stajyerlerin arkadaş canlısı ve şefkatli tutumu da bana ilham verdi. Staj ilerledikçe, iş arkadaşlarımla iletişim kurarken rahatlamayı ve çalışmayı performansımın nasıl değerlendirileceği konusunda endişelenmekten ziyade bir ekip çalışması olarak görmeyi öğrendim. Ayrıca, mükemmelliğe odaklanmak yerine sorunları öğrenme fırsatları olarak benimseyerek büyüyen bir zihniyet benimsemeye çalıştım. Meslektaşlarımdan edindiğim iletişim becerileri ve olumlu tutum, bu yazdan aldığım en büyük çıkarımlardan bazılarıydı.

Son günkü staj sunumlarında stajımı anlatıyorum. Fotoğraf Kelsea Gustavson.

Son olarak, bu staj planlamasına kalkınma dışında bir müze kariyerine gitmek için başvurmazken, Müze Uygulama Programı bana arkeoloji ve antropoloji müzelerinin çalışmaları ve ahlakı hakkında büyüleyici kavramlar öğretti. Müzenin tüm farklı bölümlerinden gelen konuşmaları ve turları dinlemek, kayıtların dijitalleştirilmesinden eğitim programları geliştirmeye kadar müze çalışmalarının çeşitliliğini takdir etmeme yardımcı oldu. Ayrıca Penn Müzesi, ötekileştirilmiş grupların üyelerini projelere danışmak ve halkı eğitmek için getirmek gibi, marjinalleştirilmiş kültürler hakkında hassas bir anlayış arama çabalarıyla beni etkiledi. Buna ek olarak, diğer stajyerlerle yapılan tartışmalar, nesnelerin edinilmesiyle ilgili kolonyal sistemler ve müzeleri daha kapsayıcı kurumlar haline getirmeye çalışmanın önemi gibi müzelerdeki etik konular üzerine düşünmeme yardımcı oldu. Yaz boyunca staj programı, müzelerin kültürel anlayış ve empatiyi artırmak için yapabilecekleri çabalara dair zengin bakış açıları sağladı.

READ  Frazetta'nın 'Dark Kingdom' Miras Müzayedelerinde 6 Milyon Dolara Satıldı

Penn Müzesi’ndeki stajım, kariyer becerilerimi geliştirmeme yardımcı olan, harika personel ve stajyerlerle etkileşim yoluyla profesyonellik duygumu güçlendiren ve müze çalışması ve etik hakkında yeni fikirler geliştiren paha biçilmez bir deneyim oldu. Bu yaz burada staj yapma fırsatı verdiğim için minnettarım ve burada öğrendiğim kavramları gelecekteki profesyonel ortamlarda ve ötesinde uygulamayı dört gözle bekliyorum.

2019 yaz stajyer grubu. Fotoğraf Stephanie Mach.

Penn Müzesi her yaz, Müze genelindeki bölümlerde stajyer olarak lisans öğrencilerini, yüksek lisans öğrencilerini ve yeni mezunları ağırlamaktadır. Stajyerler, Penn Müzesi’nin çeşitli bölümleri, koleksiyonları, sergileri, programları ve metodolojileri hakkında bilgi edinerek Müze Uygulama Programına katılmak için haftalık olarak bir araya gelirler. Bu gönderi, Geliştirme Ofisi’nde 2019 yaz stajyeri olan Katie Wenger’den.