Suffolkideas’ta 17. yüzyıldan kalma yenilenmiş bir ev

Suffolk kasabaları ve köyleri benzersiz bir pitoresk kaliteye sahiptir ve Cathy ve Peter Bullen’in yaklaşık 30 yıldır yaşadığı Bildeston da bir istisna değildir. Cathy, evlerinin ana caddede olduğunu ve 17. yüzyıldan kalma olduğunu, “ancak 1800’lerin başlarında bir ara klasik bir Gürcü cephesi verildi” diye açıklıyor.

Çift evlendiğinde Peter ordudaydı ve sonraki dört yıl içinde yedi kez üsten üste taşındılar. Cathy, “Kendim diyebileceğim bir evimin olmamasından kesinlikle nefret ediyordum, bu yüzden bir yüzbaşının mütevazı maaşıyla karşılanabilir ve büyüyen ailemiz için yeterince büyük bir ev aramaya başladık” diyor. O sırada üçüncüsü yolda olan iki çocukları vardı.

Bullen’lar evi ilk gördüğünde, evde sekiz yıldır oturulmamıştı. Eskiden ahır bloğunu derme çatma stüdyosuna dönüştüren sanatçı Elinor Bellingham-Smith’in eviydi. Elinor Londra’da büyüdü, Slade Güzel Sanatlar Okulu’na gitti ve Harper’s Bazaar için en son modaları resimledi. Evliliği sona erdikten sonra, manzaralar ve natürmortlar yaptığı Suffolk’a taşındı ve Cathy ve Peter’ın şu anda bir yatak odasında asılı olan orijinal moda çizimlerinden birkaçı var.

Çift taşındığında yıllarca mülke hiçbir şey yapılmamıştı, ancak bu, tüm eski teçhizat ve demirbaşların hala yerinde olduğu anlamına geliyordu. Kullanışlı müştemilatlar ve duvarlarla çevrili geniş bir bahçe cazibe merkezlerine eklendi, ancak orada yaşamayı düşünebilmeleri için altı çöp dolusu çöpün temizlenmesi gerekiyordu. Cathy, “Koşullar ilkeldi, ancak istediğim gibi dekore edip döşeyebileceğim kendi evim olduğu için çok heyecanlandım” diyor.

Bunun gibi daha

Bullen’lar, kısmen II. Derece listesinden dolayı, ama esas olarak onlara olduğu gibi uyduğu için evde birkaç yapısal değişiklik yaptı. Cathy, “Sonunda mutfağı, çok kullanışlı kiler ve kilerin bulunduğu orijinal konumuna geri taşıdık,” diyor. Yerel bir marangoz, eski Fransız pirinç kulpları ekledikleri mutfak ünitelerini yaptı. “Yıllar geçtikçe aile mobilyalarını ve tablolarını miras alacak kadar şanslıydık, ancak görünümü güncellemek için duvar renklerini canlandırdık ve mobilyaları çağdaş kumaşlarla yeniden kapladık.”

READ  Fabergé yumurtaları nedir? | Evler ve Antikalar

Cathy, yıllar içinde edindiği kumaş artıklarını ve süslemeleri kullanarak evdeki minderlerin birçoğunu yatak başlıklarıyla birlikte yaptı. “Pelmet boyunca ve perdelerin ön kenarı boyunca uygulanan süslü bir örgünün düz kumaşa gösteriş katmasını seviyorum” diyor. “Artık çocuklar evde yaşamadığına göre, torunların kaldığı zamanlar için çocuk odası da dahil olmak üzere misafirler için odalarını yenilerken eğlendim.”

Klasik bir bale dansçısı olarak eğitim almış olan Cathy, başlangıçta ailesini yetiştirmeyi, Ipswich merkezli DanceEast için eğitim verme ve prodüksiyonlar üzerinde çalışmayı birleştirdi. Sonra Peter’a, Provence’a gönderilmeyi gerektiren bir İngiliz-Fransız subay mübadelesine katılma şansı teklif edildi. Bu yüzden evimizi güzel bir Provençal köyündeki benzer bir mülkle değiştirerek kiraya verdik.’

Cathy, Fransızca pratiği yapmak ve kendine yapacak bir şeyler bulmak için yerel brocante’leri ve vide-greniers’ı keşfetmeye başladı. “Bağımlılık yapmaya başladı ve dört yıl sonra Birleşik Krallık’a döndüğümüzde, Fransız antika koleksiyonumuz o kadar genişti ki, ev ve ahır dolup taşıyordu.” Böylece her şeye bir fiyat etiketi yapıştırdılar, arkadaşlarını arkadaşlarını getirmeye davet ettiler ve hafta sonu sonunda hepsini sattılar ve yeni bir işletme olan Boule-in doğdu.

Bu 11 yıl önceydi ve çift, zaman buldukça Fransa’ya antika satın alma gezilerine devam ediyor. “Yalnızca beğendiğimiz şeyleri satın alıyoruz ve neyse ki müşterilerimiz ince işçilik ve iyi tasarım konusundaki takdirimizi paylaşıyor. Her yıl dört etkinlik düzenliyoruz ve her şeyi Fransa’dan satın alırken, titiz değiliz, bu nedenle gözümüze muhteşem bir Murano camı veya bir parça Belçika keteni çarparsa onu satın alıyoruz.’

Her şey Birleşik Krallık’a geri döndüğünde, Cathy ve Peter bunu nasıl göstereceklerine karar verirler – ilkbahar ve yaz şenliklerinin odak noktası dışarıdaki yemekler, bahçe mobilyaları, saksılar ve heykellerdir. Ardından sonbahar etkinlikleri için aydınlatma, sanat objeleri ve Fransız mobilyalarına odaklanırken, Aralık ayında odak noktası şenlikli her şeye, güzel hediyeler yapacak öğelere odaklanır – ‘evimizin dibinde bulmak istediğimiz hediyeler’ Kendi Noel ağacım,’ diyor Cathy.

READ  Adet dönemi evinizin değeri ne kadar?

Her ziyafette ayrıca Faro Home’dan ürünler, Long Melford merkezli The Rug & Carpet Studio’dan kilimler ve Dorset merkezli seramikçi Miranda Berrow’un güzel çinileri bulunur. Cathy, “Londra’dan ve Doğu Anglia’nın her yerinden müşterileri çeken, gerçekten oldukça teatral bir etkinlik oluşturmak yaklaşık bir ay sürüyor” diyor. “En zoru aşık olduğum parçalardan ayrılmak, ama her zaman sabırsızlıkla bekleyeceğim bir sonraki Fransa gezisi vardır.”