Tarihi POMPEII Patlamasından Kalan Eserler Houston’a Ulaştı

Yüzyıllar boyunca, antik Roma kenti Pompeii’ye olanların hikayesi dünyayı büyüledi. Vezüv Yanardağı’nın külleri ve volkanik enkazları tarafından kaybedilen ve gömülen şehir, yaklaşık 2000 yıl önce hayatın trajik bir zaman kapsülü olan doğanın öfkesinin kanıtı olmaya devam ediyor.

Houston Doğa Bilimleri Müzesi’nde halka açılıyor Cumartesi, 13 Şubat, POMPEII: Sergi yüzyıllardır korunmuş antik Roma yaşamına alçakgönüllü, hayranlık uyandıran bir bakış. Üyeler önce özel sergiyi 12 Şubat Cuma günü görürler..

“MS 79 sonbaharının sonlarında, insanlar bir başka gün yaşamayacaklarının çok az farkında olan Roma kenti Pompeii’de uyandılar. HMNS Antropoloji Küratörü Dr. Dirk Van Tuerenhout, Vesuvius saatler içinde ölümcül bir kargaşayı serbest bıraktı ve patlama sona erdiğinde iki gün içinde Pompeii haritadan kayboldu.

Müşteriler sergide dolaşırken, bu olay MS 79’da gerçekleşmiş olsa da Pompeii’deki günlük yaşamın bizimkinden çok farklı olmadığını görüyorlar. Arkeologlar tarafından keşfedilen harabelerde korunan eserler, yüzyıllar arasına ayrılsak da Pompeii’deki yaşamın modern bir şehrin tüm özelliklerini taşıdığını hatırlatıyor. Gelişen bir şehir merkezi, yemek tezgahları, güzel sanatlar ve hatta sakinlerinin günlük deneyimlerine işaret eden grafiti vardı.

Houston’a gelen sergide Pompeii sakinlerinin bulunduğu yerden kazılan sekiz vücut kalıbı yer alıyor. Kısaca sona eren dört hayat.

Külün derinliklerine gömülü Roma yaşamının bir fotoğrafını yatıyordu. Tuerenhout, zengin ve fakir insanlar, kişisel eşyalar, hayvanlar hepsi bu volkanik öfke tarafından süpürüldü ”diye ekliyor. Zamanla hikaye unutuldu ve hayat devam etti. Ancak 1.700 yıl sonra, işçiler Pompeii ve yakınlardaki Herculaneum kalıntılarını buldu. O zamandan beri kazılar devam ediyor. Yavaş yavaş, metodik olarak, ne olduğuna dair anlayışımız arttı. ”

Gel gör ve öğren, ”Diyor Tuerenhout. “Bu Latince’de ‘gel, gör ve öğren’ anlamına geliyor.”

READ  George Gözlemevinde Yaz Yıldız Gözlemciliği

IMG tarafından üretilen, POMPEII: Sergi İtalya’daki Napoli Ulusal Arkeoloji Müzesi’nin benzersiz koleksiyonundan ödünç alınan 150’den fazla değerli esere sahiptir. Bu listeye, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki herhangi bir sergideki ilk turlarında yer alan 10 eser dahildir. Bu öğeler arasında birinci yüzyıldan kalma bir bronz gladyatör kaskı; MS 50’ye tarihlenen bir Kitharist bronz Apollon heykeli; ve Dionysus ve Silenus’tan biri de dahil olmak üzere, MS 50 ile 79 arasında tarihlenen birkaç olağanüstü fresk resmi

Ziyaretçiler sergide dolaşırken, patlamanın o kader sabahına doğru zamanda geriye yolculuk ediyorlar. Medya açısından zengin, nesne tabanlı, sürükleyici bir deneyimde, Pompeii’nin nasıl hareketli bir ticari liman ve stratejik askeri ve ticaret merkezi olduğunu öğreniyorlar. Sitelerdeki freskler, mozaikler ve heykeller dahil olmak üzere eserler, ziyaretçilerin insanlarının nasıl yaşadığını, sevdiğini, çalıştığını, tapındığını ve eğlenceyi bulduğunu keşfettikçe bu dünya hissini yeniden yaratıyor.

POMPEII: Sergi, 250 yıldan fazla bir süre önce yeniden keşfedilinceye kadar yüzyıllarca unutulmuş ve gözlerden uzak bu şehrin hikayesini anlatıyor. Onu yok eden ani felaket onu da korudu ve zamanla arkeologlar, günlük yaşamının benzersiz bir kaydını – yollar, binalar, belediye hizmetleri, resimler, mozaikler, eserler ve hatta korunmuş cesetler – ortaya çıkardılar. Bölgede devam eden kazılar, Roma İmparatorluğu’nun zirvesindeki günlük yaşamın sürekli gelişen bir resmini sunuyor.

Sergi deneyimi şunları içerir:

• Sahnenin, Pompeii’yi ve yakındaki yanardağı anlatan dramatik rekonstrüksiyonların yer aldığı bir videoda belirlendiği tanıtım tiyatrosu.

• Ziyaretçiler daha sonra MS 79’a geri götürülür ve kendilerini antik kentte bir yolculuğa çıktıkları bir Roma villasından çoğaltılmış bir atriyumda bulurlar.

• Projeksiyonlar, ses, video, fotoğraf duvar resimleri ve fresk ve mozaiklerin grafik reprodüksiyonlarının kullanılmasıyla ziyaretçiler, bir pazar, tapınak, tiyatro ve hamamlar dahil olmak üzere şehirde var olan farklı yerleri deneyimlemektedir.

READ  Doğamızdaki HMNS | Dış Mekanı Sıfırdan Deneyimlemek

• 150’den fazla özgün eser, Pompeii’nin hikayesini hayata geçirmeye yardımcı olur. Bu dikkat çekici nesneler şunları içerir: Mozaikler ve freskler, gladyatör kaskları, zırhlar ve silahlar, bir geminin çapası, lambalar, sürahiler, bardaklar, tabaklar, kaplar ve tavalar ve diğer ev eşyaları ve mobilyalar, mücevherler, tıbbi aletler ve aletler.

• Simüle edilmiş bir 4D patlama tiyatrosu, ziyaretçilerin Vezüv Yanardağı’nın bu antik kent üzerinde yarattığı ölümcül etkiyi deneyimlemelerine olanak tanıyor, bu da aşırı ısı ve zehirli gazlarla boğulmuş ve zaman içinde sonsuza kadar donmuş insan formlarının tüm vücut kalıplarının ortaya çıkmasıyla sonuçlanıyor.

POMPEII: Sergi 13 Şubat 2021 Cumartesi – 6 Eylül 2021 Pazartesi görüntüleniyor. Ön biletler önerilir ve çevrimiçi olarak şu adresten satın alınabilir: www.hmns.orgya da konuklar biletleri şahsen HMNS Gişeden veya kiosklardan satın alabilirler. Doğru sosyal mesafeye izin vermek için HMNS% 50 kapasitede çalışıyor. Bizim hakkımızda daha fazlasını öğrenin sağlık önlemleri ziyaretinizden önce.

Bu sergi, HMW Entertainment ve Houston’daki İtalya Başkonsolosluğu tarafından desteklenmektedir.