Trakya Mezarından Elde Edilen Kuş Biçimli Kap

BALEY, BULGARİSTAN—Bulgaristan’da Arkeoloji Sofya Ulusal Arkeoloji ve Müzesi’nden Tanya Hristova, Stefan Alexandrov ve Georgi Ivanov ve Nikolay Kazashki tarafından geçen yıl Bulgaristan’ın kuzeybatısındaki bir nekropolde bir ölü yakma mezarında 3000 yıllık seramik kuş şeklinde bir kap keşfedildiğini bildirdi. Vidin Bölgesel Tarih Müzesi. Araştırmacılar, toplamda 130’dan fazla gömünün bulunduğu Trakya nekropolünde 15 ölü yakma gömüsü ortaya çıkardılar. Kuş şeklindeki kap kabartmalı işaretlerle süslenmiştir ve bir ördek veya benzeri bir su kuşunu temsil ettiği düşünülmektedir. Üç çömlekten birine, kapaklı çanaklarla örtülü bir grup halinde yerleştirilmiş ve üç ek kulplu kap ve bir başka çanak ile gömülmüştür. Kuş şeklindeki kabı tutan torbadan bir kemik iğnesi de çıkarıldı. Gruptaki başka bir çömlekten iki bronz kolye ele geçmiştir. Başka bir Bulgar nekropolünden buluntuları okumak için “Trakya Hazine Sandığı” na gidin.

READ  Kıbrıs'ta 3.400 Yıllık Mezar Kazısı Tamamlandı