X-Ray Teknolojisiyle Okunan Mühürlü 17. Yüzyıl Mektubu

LONDRA, İNGİLTERE — tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre Queen Mary University of LondonUluslararası bir araştırma ekibi, 300 yıllık bir mektubu, mührü bozulmadan bırakarak okumak için bir X-ışını mikrotomografi tarayıcısı kullandı. Kendi zarfı olacak şekilde kendi üzerine katlanan mektup, hiç teslim edilmemiş bir posta sandığında bulunan 2.660 mektuptan biridir. Gövde ve mektuplar şimdi Lahey’deki Hollanda Ulusal Posta Müzesi’nde bulunuyor. Bu tür mektupları okumaya yönelik önceki girişimler genellikle hassas belgelere zarar vermiştir. Ekip üyeleri Graham Davis ve David Mills, son derece hassas X-ışını tarayıcısının dişlerin mineral içeriğini haritalamak için geliştirildiğini, ancak aynı zamanda tarihi mürekkepte çok az miktarda metal tespit edebildiğini söyledi. Taramalar tamamlandıktan sonra, harflerin “sanal olarak açılabilmesi” ve okunabilmesi için bir algoritma ile birleştirildi. 31 Temmuz 1697 tarihli bu mektupta Jacques Sennacques, Lahey’de bir tüccar olan kuzeni Pierre Le Pers’ten Daniel Le Pers’in ölüm bildiriminin onaylı bir kopyasını istedi. Bu araştırmayla ilgili orijinal bilimsel makaleyi şurada okuyun: Doğa İletişimi. Hollanda’dan başka bir keşif hakkında bilgi almak için “Leiden’dan Mektup: Fosseptikler ve Kanalizasyonlar” bölümüne gidin.

READ  Sinkhole, Boston Park'ta 19. Yüzyıl Kuyusunu Ortaya Çıkardı