Zamansız Viktorya dönemine ait mülk yenileme | Evler ve Antikalar

Sophie Cameron ve kocası Andrew, Chelsea’nin kalbindeki zarif, dört katlı evlerinin koruyucusu olduklarında, binanın karakterine ve mimarisine sadık kalmaya kararlıydılar. Yine de Sophie, eve kendi damgalarını vurma olasılığını “oldukça ürkütücü” bulduklarını kabul ediyor.

1870 civarında inşa edilen büyüleyici teras sonu mülkü, yakınlardaki Kraliyet Hastanesinden Chelsea Emeklilerinin uğrak yeri olan hareketli bir pub olan The City of Gloucester olarak hayata başladı. 1920’lerde, Bay Tapper adlı bir mimar binayı satın aldı ve onu ofisine ve konut konaklama birimine dönüştürdü ve merdivenlerde muhteşem kemerler oluşturmak gibi önemli yapısal değişiklikler yaptı.

Otuz yıl sonra, 1950’lerin ortalarında, Andrew’un ailesi mülkü satın aldı. Andrew’un babası emekli olup burada üç çocuk büyüttüğünde, aile Wiltshire’a taşındı ve 1970’lerde ‘oldukça yıkılmaz’ bir Formica mutfağı kurduktan sonra, evi uzun yıllarlığına kiraladılar.

Daha sonra Andrew, Sophie ile tanıştıktan sonra, çift evlilik hayatlarına burada başlayacak kadar şanslıydı. Sanat ve tasarım geçmişi olan Sophie, “İçeri ilk girdiğimde şaşırdım ve biraz şaşırdım” diyor.

Bunları da beğenebilirsin maksimalist iç mekanlara sahip bir Victoria evi nasıl yenilenir

“Mülkün verdiği hissi ve karakterini kesinlikle sevmiş olsam da, 1950’lerde kayınvalidem tarafından seçilen, kiracıların oldukça isimsiz eşyalarıyla yan yana getirilmiş, dekor ve yumuşak mobilyaların çeşitli bir karışımıydı.”

Buna benzer daha fazla

Andrew ve Sophie, Bay Tapper’ın planını değiştirmemeye kararlıydılar ve tadilat için zaman ayırmayı seçtiler. Sophie, “Evin ruhunu korumaya çalıştık,” diyor, “ama onu daha az resmi hale getirdik, neredeyse hiç değişmeden kalan zemin kattaki kütüphane dışında her yeri kademeli olarak değiştirdik.”

Bugün kütüphane, çiftin buraya ilk taşındığı zamanki kadar Dickensvari. Sophie, “Alaca karanlıkta, ışıklar açıkken çok dikkat çekiyor” diyor. “Chelsea Topluluğu turlar düzenlediğinde, yoldan geçenler genellikle içeri bakar.”

READ  Noel 2022 için en iyi lüks varış takvimleri

Mutfak, en dramatik değişime uğrayan tek alandır. Sophie, “Formica mutfağı aslında çok işlevsel olduğu için Magnus doğana kadar onunla yaşadık” diyor. “İkimiz de kapıyı çalmanın sadece mutfağın değil tüm evin karakterini tamamen değiştireceği konusunda hemfikirdik, bu yüzden mevcut alanla çalışmaya karar verdik.”

Çift, Viktorya döneminin cazibesini çağrıştıran, yerden tavana hizmetçi tarzı dolaplar sipariş etti. “Bazı insanlar bu odanın çok küçük olduğunu düşünebilir, ancak ailemiz için işe yarıyor, özellikle de güzel yemek salonumuzun ek avantajına sahip olduğumuz için.”

Bunları da beğenebilirsin Leanne Viktorya dönemine ait orta teraslı evini nasıl yeniledi?

Dekorasyon söz konusu olduğunda Kamerun Ailesi, evlerinin atmosferine uygun renkleri seçmeye kararlıydı. Sophie, “Tek başlarına durmaları ve aynı zamanda resim koleksiyonumuz için bir fon görevi görmeleri gerekiyordu” diyor. Bu amaçla çift, yakınlardaki Park Walk’ta kendilerine uygun bir palet konusunda tavsiyelerde bulunan Papers and Paints’e danıştı.

Sophie, miras kalan çeşitli antika mobilyalara yeni bir yaşam süresi verme teklifinde, dekoratif eski kumaşların izini sürmek için saatler harcadı. Görevi sırasında, ilginç ve uygun fiyatlı lamba ve abajurların sınırlı seçimi onu giderek daha fazla hüsrana uğrattı.

Sonunda meseleyi kendi eline alarak 2015’te Lisabel Miles ile birlikte çalışarak yalnızca güzel lambalar ve abajurlardan oluşan temel bir yelpazeyi stoklamakla kalmayan, aynı zamanda ısmarlama bir abajur yapım hizmeti de sunan Cameron & Miles’ı piyasaya sürdü.

Sophie, “Evleri için aynı tutkuyu paylaşan müşterilere yardımcı olmak bir zevk,” diyor. Andrew ve Sophie, başlangıçta modernizasyonlarının ölçeğinden oldukça rahatsız olsalar da, mülkü benzersiz bir eve dönüştürerek bu fırsatı değerlendirdiler. Sophie, “Böylesine tarihi bir evde yaşadığımız için kendimizi çok şanslı hissediyoruz” diyor. “Bu mutlak bir ayrıcalık.”

Homes & Antiques bölgesinden diğer evler

Gelen kutunuza gönderilen daha fazla H&A içeriğinin keyfini çıkarmak için haftalık bültenimize kaydolun.