Bath’ta vintage dolu bir Regency villası

İlk bakışta The Grange, Bath içinde ve çevresinde pek çok bulunan herhangi bir Regency villasına benziyor; Bu, her pencerede soluk antika dantellerin asılı olduğunu ve ön tarafa park etmiş oldukça havalı görünen 1986 simsiyah bir BMW fark edene kadardır. Narin pencere işlemesinin güzelliği ve araba tabelasının retro şıklığı – birlikte burada iki küçük kızı ve bir çift baygın Burma kedisiyle yaşayan ev sahipleri Laura ve Dan Taylor’ın tarzını özetliyorlar.

Sanat okuduktan sonra, Laura bir moda alıcısı oldu ve bu da onun tiyatro kıyafetlerinde çalışmasına yol açtı. Burada bir kostüm tutkusu geliştirdi, en önemlisi bale elbiseleri ve terliklerinin yumuşak pastel renk paleti; iç görünümünün merkezinde yer alan bir etki. Profesyonel bir müzisyen ve söz yazarı olan Dan, İngiliz rock grubu The Heavy’nin kurucu üyesi ve baş gitaristidir.

‘İkimiz de çok yaratıcı insanlarız; Dan’in satış noktası onun müziği ve ev benim. Evimize girdiğinizde, yaratıcılığıma adım atıyorsunuz – bu, eski moda ve bale elbiselerinden Château de Gudanes’in solmuş ihtişamına ve Sofia Coppola’nın Marie Antoinette’inin kostüm ve iç mekanlarına kadar sevdiğim her şeyin küratörlüğünü yaptığı bir karalama defteri,’ diye açıklıyor Laura.

Ağır ön kapıdan girdiğinizde, duvarda gelinliklerin asılı olduğu ve sahanlığın ortasında Dan’in gitarlarından birinin göründüğü zarif beyaz bir koridor ve merdivenle karşılanıyorsunuz. Baştan sona beyaza boyanmış, birkaç çıplak sıvalı duvar ve şeftali pembesi bir banyo dışında evde elle tutulur bir sakinlik hissi var; bir tür rüya gibi kıta güzelliği.

Laura, “Evin gerçek bir dinginliği var – çok topraklanmış ve huzurlu bir yer, ancak estetik açıdan hoş olması için üzerinde çok şey yapılması gerekiyordu” diyor. “21 Aralık 2015’te taşındık ve Noel günü duvar kağıdını soyuyor ve halıları yırtıyorduk.” Laura, oturma odasının, yumuşak ve benekli renklerden oluşan güzel bir patchwork’teki orijinal sıva katmanlarını ortaya çıkarmak için kaldırılan haki duvar kağıdını hatırlıyor; bunu sakladılar.

READ  2022'nin En İyi Noel Çelenkleri

1820’lerde Kraliyet Donanması tarafından inşa edilen evde, başlangıçta mutfak yoktu, ancak hizmetlilerin arkaya bitişik odalarında bir servis mutfağı bulunuyordu. Mevcut mutfaklarını yapmak için Laura ve Dan, kornişleri ve orijinal olarak bir dış duvar ve arka kapıyı ortaya çıkarmak için asma tavanı indirdiler.

‘Bunu güzelce oyulmuş taş kapı rafı için ortaya çıkardık. İnşaatçımızı şaşkına çevirerek, yeni sıvalı duvarları işlenmemiş halde tutmakla birlikte bunu bir özellik haline getirmek istedim!’ Çürümüş döşeme tahtaları, Devizes Reclamation’dan geri kazanılmış olanlarla değiştirildi ve yerel bir marangoz tarafından ısmarlama basit bir mutfak inşa edildi. Laura, “Bizim için zevkle, her odada orijinal şömineler bulduk” diye ekliyor.

Buna benzer daha fazla

Bale ile eşanlamlı olan yumuşak tonlar ve narin kumaşlar burada önemli bir konu; sadece kostümlerin dekoratif kullanımında değil, iç mekanın genel renk paletinde de kendini gösteren bir şey. Bath, Theatre Royal’de şifoniyer olarak çalıştım, bu da Royal Shakespeare Company için bir prodüksiyonda kostüm süpervizörüne yardımcı olmamı sağladı; Laura, tiyatro ve kostüm sevgimin gerçekten başladığı yer burasıdır’ diyor.

Eski bale fotoğrafları, kitaplar, elbiseler ve sivri ayakkabılar saklanmak yerine sergileniyor. Evin feminenliğine ek olarak Laura’nın eski gelinlikler, gelin taçları, duvaklar ve Globes de Mariée koleksiyonu da yer alıyor.

Yaygın olarak bilinen adıyla düğün kubbeleri, 1800’lerden itibaren Fransa’da evli çiftler tarafından düğün günlerine ait eşyaların yanı sıra evlilik hayatının çeşitli bölümlerini simgeleyen nesneler toplamak için kullanılıyordu. Onlar çok samimi zaman kapsülleri ve ailelerin onlardan ayrıldığına inanmakta zorlanıyorum. Artık benim gözetimimde olduklarına göre onlara değer veriyorum.’

İkinci el beyaz kuyruklu piyano ve Dan’in gitar koleksiyonundan John Lennon ve Yoko Ono’nun süslü bir şömine aynasına sıkışmış resimlerine ve Van Morrison’ı nazikçe çalan eski bir pikapa kadar evin her yerinde dolaşan müzikal referansı da görmezden gelmek imkansız. .

READ  Doğru halıyı seçmek: uzmanlardan ipuçları

Dan’in oldukça geniş bir müzik posteri koleksiyonu var, ancak renkler, iç tasarımımızdaki renk paletinden çok daha güçlü – Renge karşı gerçekten hassasım ve yumuşak tonları tercih ediyorum, ancak kendimi bu daha güçlü renkleri ev,’ diye gülüyor Laura.

Zarif bir şekilde giyilen her şeyi kucaklayan gerçekten otantik bir ev yaratmak için, ana cadde kutusunun dışında düşünmeli ve antika dükkanlarına ve bit pazarlarına dönmelisiniz; Laura’nın iyi yaptığı bir şey. “Eski şeylerin işçiliğinin kalitesi çoğu yenisinden çok daha iyi ve kumaş parçalanmış ve yırtılmış olsa bile yapı genellikle sağlamdır. Orijinal kadife kumaşı kemiklerinden sarkan eski bir Fransız kanepesi ya da darmadağınık eski bir gelinlik aldığım için mutluyum.’

Laura ve Dan çok sevdikleri görünümü elde etmek için güzel şeyler arıyorlar: “Nereye gidersek gidelim, yaptığımız ilk şey internette yerel satıcılar, mağazalar ve pazarlar aramak oluyor. Etsy’de de pek çok şey buluyoruz, özellikle vintage modası. Evimiz için element kaynağı arıyoruz.’