Bilim Adamları Punt Ülkesini Arıyor

Afrika Babun KafatasıHANOVER, YENİ HAMPSHIRE — Bir Bilim Dergisi Dartmouth College’dan primatolog Nathaniel Dominy ve meslektaşları, University College London’daki British Museum ve Petrie Mısır Arkeoloji Müzesi’nde saklanan mumyalanmış babun kalıntılarından elde edilen dişlerin kimyasal bileşimini analiz ettiler ve bunları Doğu Afrika’daki babunlardan alınan örneklerle karşılaştırdılar. güney Arabistan. Hamadryas babunlarının eski Mısırlılar tarafından ay ve bilgelikle ilişkilendirilen tanrı Thoth’un ve güneş tanrısı Amun-Ra’nın vücut bulmuş hali olduğuna inanılıyordu. Oldukça değerli, yaşayan hayvanlar, Mısır’a 1100 yıldan uzun bir süredir tütsü, altın ve leopar derileri sağlayan bir ticaret ortağı olan gizemli Punt Ülkesinden ithal edildi. Bilim adamları coğrafi konumunu uzun süredir tartışıyorlar, ancak çalışma, iki Yeni Krallık dönemi hamadryas babununun şu anda Eritre, Etiyopya ve kuzeybatı Somali olarak bilinen bölgelerde bir yerlerde doğup büyüdüğünü gösteriyor. Dominy, bu bilgilerin Land of Punt için olası yerleri daraltmaya yardımcı olabileceğini söyledi. Çalışma ayrıca, araştırmadaki zeytin babun kalıntılarının kimyasal bileşiminin Mısır’da doğup büyümüş olmakla tutarlı olduğunu ve bu da onların esaret altında yetiştirildiklerini gösteriyor. Mısır hayvan mumyaları hakkında bilgi almak için “Tanrıların Elçileri” bölümüne gidin.

READ  Erken Homininler Hazırda Bekletebilir mi? - Arkeoloji Dergisi