DNA Çalışması Karayip Göçlerini İzliyor

Karayip Kurbağa GemisiGAINESVILLE, FLORIDA – Yayınlanan bir açıklamaya göre Florida Doğa Tarihi MüzesiHarvard Tıp Fakültesi’nden David Reich ve Florida Doğa Tarihi Müzesi’nden William Keegan liderliğindeki araştırmacılar, 400 ila 3100 yıl önce Karayipler ve Venezuela’da yaşayan insanların genomlarının analizi yoluyla Karayipler’de iki göç dalgasının izini sürdüler. Reich, ilk dalganın Orta ve Güney Amerika’da yaşayan gruplarla Kuzey Amerika’dakinden daha yakın akraba olan bireyleri içerdiğini söyledi. Küba’ya yaklaşık 6.000 yıl önce geldiler. Daha sonra 2.500 ila 3.000 yıl önce, kuzeydoğu Güney Amerika’dan Arawak hoparlörleriyle ilgili çiftçiler ve çömlekçiler Porto Riko’ya indi ve sonunda batıdaki diğer adalara taşındı. Reich, iki grubun nadiren karıştığını ve çok az sayıda modern insanın ilk dalga göçmenlerinden geldiğini açıkladı. Bu nedenle çalışmanın sonuçları, Karayip çanak çömlek stillerinde zaman içinde gözlemlenen değişikliklerin yeni popülasyonların gelişinden kaynaklanmadığını göstermektedir. Bilim adamları ayrıca, Avrupa ile temas sırasında Karayipler’de yaşayan tahmini insan sayısını bir milyon veya daha fazla kişiden on binlerce kişiye düşüren nüfus büyüklüğünü tahmin etmek için bir teknik geliştirdiler. Karayip halkı hakkında daha fazla bilgi için “Dünyada: Karayipler” e gidin.

READ  Saqqara'nın Yeni Krallık Mezarları hakkında daha fazla bilgi