George Gözlemevinde Yaz Yıldız Gözlemciliği

Yazın tembel günlerinin ve yıldızlara bakan gecelerin harikalarının tadını çıkarmanın zamanı geldi.

George Gözlemevi halka yeniden açıldığına göre, yaz ayları bunun için mükemmel bir zaman. internetten ön satın alma biletleri, aileniz veya arkadaşlarınızla birlikte piknik öğle yemeği veya atıştırmalıklar hazırlayın ve yıldızların altında bir Cumartesi gecesi için Brazos Bend Eyalet Parkı içinde bulunan “George” a gidin.

Ne görmeyi bekleyebilirsiniz?

Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarındaki berrak gökyüzü, Ay, gezegenler, diğer gök cisimleri ve çeşitli astronomik olaylarla birlikte muhteşem yıldızlı geceler sunar.

June Hershey’in 1941 tarihli şarkısının ilan ettiği gibi, Teksas, özellikle Houston’ın ışıkla kirlenmiş şehir sınırlarının dışında, “gece yıldızları büyük ve parlaktır”. Sadece gözlerinizle bakıldığında, Yaz Üçgeni asterizminin parlak yıldızları Vega, Deneb ve Altair yukarıda açıkça görülebilir. Güneydeki Yay ve Akrep gibi yaz takımyıldızları, teleskop veya dürbünle görülebilen küresel kümeler, galaksiler ve bulutsular gibi derin gökyüzü nesneleri bakımından zengindir. Venüs, Mars, Satürn ve Jüpiter gezegenleri, düzenli ay döngüsünde Ay ile birlikte görülebilir. Temmuz ortasından Ağustos ortasına kadar, yılın en iyi meteor yağmuru meydana gelir, Perseids, zirvesi 11-12 Ağustos 2021 gecesi.

Yıldızları izlemek için ne yardımcı olabilir?

Sivrisinekleri uzak tutmak için böcek spreyi ile birlikte, bir gökyüzü haritası gece gökyüzündeki yıldızları, takımyıldızları ve gezegenleri tanımlamaya yardımcı olabilir. Kendi HMNS Astronomumuz James Wooten, tam burada, Beyond Bones’ta aylık gökyüzü haritaları sağlıyor. Haziran ayına göz atın ve Temmuz için bizi izlemeye devam edin.

Daha da iyisi, modern teknoloji, gökyüzündeki herhangi bir nesneyi kolayca tanımlamak için kullanılabilecek Sky Chart, Night Skies veya Sky Safari gibi ücretsiz cep telefonu uygulamaları sunar. Ayrıca, yukarıdaki gökler uygulamasını kullanarak Uluslararası Uzay İstasyonunu tespit edebilir veya yukarıdan hareket eden bir uyduyu takip edebilirsiniz.

Ya bulutlu hava görüşünüzü engelliyorsa?

Sorun değil. George Gözlemevi, yepyeni sergiler, bir veya daha fazla büyük teleskop kubbesi turu, son teleskop görüntülerinin video beslemeleri ve astronomlar tarafından astrofotografi gösterileri, Gözlemevi’nin tarihi ve yapımı, devam eden asteroit araştırmaları ve göktaşları ile birlikte sunar. diğerleri. Yol boyunca parkta geyik, rakun veya armadillo gibi bazı vahşi yaşamı görme olasılığı bile var.

READ  Toma Clark Haines - Antika Divası

Bize katılın George Gözlemevi gece gökyüzünün yıldızları arasında bir yıldız olduğunuz Cumartesi akşamları yıldızları seyretmek için!