Gönüllü Spot Işığı | Jeff Lepp

George Gözlemevi, yıllar boyunca çok sayıda amatör astronom olmadan varlığını sürdüremezdi! Ziyaretçilerin çeşitli teleskoplardan görüntüleri görebilmeleri ve gece gökyüzünün keyfini çıkarabilmeleri için zamanlarını ve yeteneklerini cömertçe paylaşmaya devam eden birçok gönüllümüze teşekkür etmek istiyoruz.

Fotoğraf Kredisi: J. Thomas “Jay” Ford

Astronomiye ilginiz nasıl ve ne zaman başladı?

Jeff: Gençliğimden beri astronomi ile ilgileniyorum ve 80’lerde üniversitede seçmeli olarak astronomi dersi aldım, ancak birçok berrak, bulutsuz gecenin olduğu 2011 kuraklığına kadar gerçekten daha fazla ilgilenmedim. İlk teleskopumu o zamanlar Land Sea & Sky’dan satın aldım ve ardından 2013’te Fort Bend Astronomy Club’a (FBAC) katıldım.

George’da gönüllü çalışmaya nasıl başladınız?

Jeff: Bir gün Brazos Bend Eyalet Parkı’nı ziyaret ederken George Gözlemevi’ni keşfettim. Ancak, FBAC’a katıldıktan ve George’daki East Dome’daki teleskopun sahibi ve işletmecisi olan FBAC’ın, ayrıca halka açık izleme gecelerinde birçok gönüllü sağladığını öğrenene kadar gönüllü olmadım. Yolculuğum devam ederken Astrofotografiye ilgi duymaya başladım. Öğrendiğim beceriler, George bu yılın başlarında COVID-19 kısıtlamaları sırasında yeniden açıldıktan sonra George’un mercek izlemeden kameralarla elektronik gözleme geçişine yardımcı olurken kullanışlı oldu.

George’daki en unutulmaz anlarınızdan biri nedir?

Jeff: George’daki en unutulmaz anım, gönüllü olarak katıldığım gündü. O sırada Bina Müdürü olan Jack McKaye, bana George’u gezdirerek kırmızı halıyı serdi ve bana ait olduğumu hissettirdi.

Ziyaretçiler neden George Gözlemevi’ne gelmeli?

Jeff: George’u ziyaret etmenizi tavsiye ederim çünkü insanların gece gökyüzünün keyfini çıkarabilecekleri, büyük teleskoplarla gözlem yapabilecekleri ve astronomi hakkında zengin bilgiye sahip bazı harika gönüllüler ve personelle konuşabilecekleri Houston’a en yakın yerlerden biri.

Bir önceki ilgi odağımız olan Joe Dellinger’a bir göz atın.

Yakın zamanda yenilenmiş George Gözlemevi, artık geceleri yıldızları izlemek için halka açıktır. Tıklamak Burada yaklaşan tarihler için.

READ  Toma Clark Haines - Antika Divası