Hay-on-Wye yakınlarında eski bir çiftlik evi

Juliette Fernandes, biçimlendirici yıllarını ailesinin Manchester’daki hareketli, 45 yatak odalı otelinde geçirdi ve gürültü ve uğultuya dair hoş anıları var. “Her hafta sonu beşe kadar düğünümüz vardı” diye hatırlıyor. “Yıllar boyunca bazı gelinlikler gördüm!” Ancak evini sayısız misafirle paylaşmak her zaman kolay olmadı. “Gerçekten bir aile oturma odamız yoktu” diyor. Sonuç olarak, Juliette asla bir otelde çalışmayacağına yemin etti.

Hay-on-Wye’ın hemen dışında, partneri Neal ile paylaştığı pastoral evde her hafta minnettar konukları nasıl ağırladığını açıklayarak, “Ama bir şekilde beni yakaladı,” diye gülüyor. Uzun bir parkurun sonunda yer alan ve Kara Dağlar’ın muhteşem manzarasına sahip olan The Red Kite olarak bilinen çiftlik evleri, konumu, ölçeği ve tarzı açısından çocukluk evinden daha fazla uzaklaşamazdı. “Babam Portekizli ve renkleri ve desenleri seviyor” diyor ve ev sahipliği yaptıkları birçok düğün partisi gibi otelin dekoru oldukça gösterişliydi. ‘Babam her zaman daha fazla çiçek eklemek isterdi. Çiçekler üstüne çiçekler,’ diye hatırlıyor. “Annem ve ben onunla bu konuda durmadan dalga geçerdik.”

Hala oteli işletirken, ailesi bir arsa satın aldı ve kendi evlerini inşa etti. Juliette, “Dekorasyonun dizginlerini annem devraldı ve iç mekan dergileri eve akın etmeye başladı” diyor. Ufuk açıcı bir andı ve iç mekanlara karşı kalıcı bir ilginin başlangıcıydı. “Evleri yapmak, işim kadar yaratıcı çıkışım oldu” diyor. Altı yıl önce, Londra’da bir evi tamamlamış olan Juliette, yeni bir mücadeleye hazırdı.

Bunları da beğenebilirsin Kent’teki Kingshill Çiftlik Evi’nin içi

“Asla şehirden gerçekten kaçmak istememiş olmama rağmen,” diyor. “Neal doğayı ve daha fazla alanı arzuluyordu ve ben de resim yapmak ve yazmak istiyordum.” Altı aylığına bir kulübe kiralayarak deneyler yaptılar. Bunun “büyülü bir deneyim” olduğu kanıtlandı ve sonunda benzer bir mülk bulmaya, organik bir pansiyon olarak çalışmaya karar verdiler.

READ  Antika Atari Makineleri Toplama | Evler ve Antikalar

Hay-on-Wye’daki bir arkadaşın evine tesadüfi bir ziyaret, spontane bir görüntülemeyle sonuçlandı. The Red Kite’ı ilk kez pek de iç açıcı olmayan bir şekilde izlediklerini hatırlarken, “Biz sadece bu fikirle flört ediyorduk,” diyor. “Tapular 1665 yılına kadar gidiyor ama eve baktığımda yaşını hiç göremedim.”

Bina yıllar içinde birçok değişikliğe uğradı ve 17. yüzyılda zulüm gören Quaker’lar için güvenli bir buluşma yeri olarak hizmet etti. Yakın geçmişi daha az romantikti, sadece mutfağın ve birkaç banyonun kapsamlı ve pahalı modernizasyonunu içeriyordu. Juliette, “Karakteri gizliydi,” diye içini çekiyor. “Ama orijinal kabuğu ortaya çıkarmak için onu soymak binlerce sterline mal olurdu.”

Endişelerine rağmen, hem o hem de Neal, binanın olağanüstü sakin havasından etkilenmişlerdi. “Bir ev, içindeki odalar kadar içinde bulunduğu manzaradır” diyor. Sonunda, güzel yer galip geldi.

Buna benzer daha fazla

Her şey çok bozulmamış olduğu ve odalarda kornişler, eski şömineler veya çürük tavanlar gibi olağan dönem detayları bulunmadığı için, Juliette mevcut özelliklere sadık kalma ihtiyacından kurtuldu. Ama buna rağmen, orada olanı geri dönüştürmeye kararlıydı. “Yalnızca iki yıl önce konmuş olan şeyleri çıkarmak suç gibi geldi” diyor.

Banyolardan birinde duvarları Gürcü tarzı panellerle hareketlendirdi ve yeni kurulan mutfakta Juliette bir marangozdan duvardaki dolapları indirip yeniden düzenlemesini ve üzerine meşe tezgahı yerleştirdiği bir ada oluşturmasını istedi. .

Bunları da beğenebilirsin Somerset kırsalında 19. yüzyıldan kalma bir çiftlik evi

Evin döşenmesi söz konusu olduğunda, belirli bir tarza bağlı kalmaya gerek yoktu. Juliette’in zevki çok geniştir, diyor. “Beni sevdiğim şeyler yönlendiriyor ve bunun işe yarayacağına güveniyorum.” Son 20 yılda ve birkaç mülkte, saksağan gibi bir mobilya karışımı biriktirdi ve oturma odası için seçtiği orta yüzyıl parçalarının temiz çizgileri kadar, 19. yüzyıldan kalma daha süslü Fransız sandalyelerinden de heyecan duyuyor. yatak odaları.

READ  En iyi müze ve galeri üyelikleri

Harika bir dekora sahip bahçe mobilyaları, evin çeşitli odalarına bölünerek yerleştirildi. İçeride o kadar iyi çalışıyorlar ki, birden fazla misafir onları satın almayı teklif etti. “İç mekanın renklerine gelince, manzaradan ilham aldım” diyor. “Odaların tümü, pencerelerin ötesindeki manzarayla rekabet etmek yerine çerçevelemek için tasarlandı.”

Juliette, otel ticaretinde ailesinin peşinden gitmemeye kararlı olsa da, işi ozmoz yoluyla öğrendiğini fark etti. Kısa süre sonra tamamen doldular ve Juliette, sürekli bir misafir akışıyla hayatını paylaşmaktan ne kadar zevk aldığını görünce şaşırdı. “Ailem insanlara harika bir deneyim yaşatmak konusunda çok tutkuluydu” diyor ve “onlar aracılığıyla bunun bana da doğal geldiğini fark ettim.” Ancak, başarılarının bir dezavantajı vardı. “Resim yapmak veya yazmak için zamanım olmadı – tam da Londra’yı takip etmek için bıraktığım şeyler” diyor.

Çözüm, The Red Kite’tan biraz uzakta, arazilerine inşa edilmiş küçük bir kulübe. Bu yeni ekleme, konuklar evlerine rezervasyon yaptıklarında çiftin geri çekildiği yerdir ve Juliette bunu tamamıyla kiralar. “En iyi otellerin evden uzaktaymış gibi hissetmesine bayılıyorum” diyor ve bunu başarmak için çabalıyor. “Her hafta çiçekleri düzenliyorum, yeni misafirlerimi selamlıyorum ve onların yerleşmiş ve mutlu olduklarını görüyorum. Sonra onlara bırakıyorum. Artık hayatın daha iyi bir dengesi var ve sonunda yazmaya başladım.’

Homes & Antiques bölgesinden diğer evler

Gelen kutunuza gönderilen daha fazla H&A içeriğinin keyfini çıkarmak için haftalık bültenimize kaydolun.