HMNS’de Otizm Araştırmaları ile Değişimi Baş döndürücü

Dr. Robin Kochel, SPARK tarafından yazıldı.

Kuşların dinozor olduğunu öğrendiğim günü asla unutmayacağım.

Genç bir çocuk, Morian Overlook’tan dinozorlara bakıyor.

Ailem ve ben, kızımın Morian Overlook’taki doğum günü partisinin planlarını tamamlamak için HMNS’yi ziyaret ediyorduk. Bu alan, ailemin daha önce hiç görmediği Morian Paleontoloji Salonu’nun kuşbakışı görüntüsünü sağlıyor, bu yüzden bir bakmaya karar verdik.

İçeri girdikten kısa bir süre sonra, kendimizi serginin evrimsel olaylarına dair hazırlıksız bir turun ortasında bulduk. Bir doktor bize, koparılmış kocaman bir hindiye aitmiş gibi görünen fosilleşmiş dinozor derisini gösterdi. Dinozorun bacaklarından birinin arkasındaki, tıpkı bir kuşun bacağındaki gibi görünen, kancalı küçük bir pençeyi işaret etti. Usta, kızarmış tavuk yediğimizde, diğerlerine kızarmış dinozor yediğimizi söyleyebileceğimiz konusunda şaka yaptı.

Morian Paleontoloji Salonu’ndaki Quetzalcoatl sergisine daha yakından bakmak için genç bir çocuk kaldırılır. Fotoğraf Kredisi: HMNS Fotoğrafçısı Mike Rathke

Bu şans eseri deneyim beni sadece modern bir dinozor anlayışına götürmekle kalmadı, aynı zamanda HMNS’nin sunduğu her şey için takdirimi derinleştirdi. Duyusal hassasiyetleri ve ilgili özel ihtiyaçları olan bireyler için erişilebilirliği artırma çabalarında HMNS ile ortak olmaktan gurur duyduğum birçok nedenden biri budur.

Otizm spektrum bozukluğu (ASD) konusunda uzman bir araştırmacı bilim insanı olarak, ekibim ve ben aileleri hangi aktiviteleri eğitici ve eğlenceli buldukları konusunda araştırmak için çok zaman harcıyoruz. Bu nedenle, HMNS, destek vermekle ilgilenip ilgilenmeyeceğimizi sorduğunda duyusal dostu programlamaOSB’li birçok kişinin duyusal hassasiyetleri olduğu için işbirliği yapmaya istekliydik. Aynı zamanda, müzenin bizim için işe alım çabalarını kolaylaştırması için bir fırsatı kolayca görebiliyorduk. KIVILCIM çalışma – şu anda ülkenin şimdiye kadarki en büyük OSB çalışması. Birlikte çalışarak, karşılıklı yarar sağlayan yollarla otizm topluluğuna erişimimizi genişletebiliriz.

Dr. Kochel ve SPARK temsilcileri HMNS’de gönüllü çalışıyor.

HMNS ile ortaklığımız, o zamandan beri duyusal dostu bir uygulama ve müzede yer alan bir dizi SPARK kayıt etkinliği ile sonuçlandı. duyusal dostu günler. Bu etkinlikler sırasında, tükürük örnekleri toplayarak tüm aile üyelerinin çevrimiçi olarak kaydolmalarına yardımcı olmaktan tüm SPARK katılımları boyunca aileleri destekleyebiliyoruz. SPARK’ın hedeflerinden biri, OSB’nin yeni genetik nedenlerini belirlemektir. Bunu, salvia örneklerindeki DNA’yı, adı verilen bir genetik test kullanarak analiz ederek yapabiliriz. tüm ekzom dizilemeGenetik materyaldeki en küçük değişiklikleri tespit edebilen.

READ  Antikaların Anthony Bourdain'i ile Yolculuk Tutkusu

Aileler, SPARK katılımlarının yanı sıra diğer bazı sergilere indirimli bilet alıyor. Ben buna herkes için bir “kazan-kazan-kazan” demeyi seviyorum – HMNS için müzenin duyusal hassasiyetlere sahip bireyler için erişilebilirliğini artırmak için bir kazanç; aileleri araştırma fırsatları hakkında bilgilendirmek ve SPARK katılımlarını tamamlamak için bizim için bir kazanç; ve ailelerin eğitici, rahat ve kişisel olarak tatmin edici bir geziden zevk almaları için bir kazanç.

Kısa bir süre önce, bunun en genç SPARK katılımcılarımızdan biri olan Jack için ne kadar “kazanç” olduğunu öğrendik. Annesi, “Bize ulaşmak ve Houston Doğa Bilimleri Müzesi biletleri için teşekkür etmek istedim. Oğlum müzeyi kesinlikle çok seviyor. Oraya son doğum günü için gittik ve COVID sırasında kendimizi güvende hissettiğimiz birkaç yerden biri. ” Jack’in de dinozorların oldukça hayranı olduğu ortaya çıktı.

Genç Jack, Stan the T. rex’in fotoğrafını çekiyor

Umudumuz, HMNS ile ortaklığımızın müzeye erişilebilirliği artırmaya devam etmesidir, böylece farklı duyusal ihtiyaçları olan bireyler müzenin sunduğu tüm harikaların tadını çıkarabilir. Ve kim bilir, belki onlardan biri bir sonraki tura liderlik edecek ve yeni nesillere dinozorların tüylerinin nasıl olduğunu öğretecek.

Kochel Klinik Otizm Araştırmaları Laboratuvarı hakkında daha fazla bilgi edinmek için buradaki web sitesini ziyaret edin: www.bcm.edu/autism

HMNS’nin Sertifikalı Otizm Merkezi ™ olduğunu biliyor muydunuz? Bununla ilgili her şeyi burada okuyun.