Kutlama: Dünya | Nisan, HMNS’de Dünyamızla ilgili

Dünya Günü, 22 Nisan 2021 Perşembe günü dünya çapında resmi olarak belirlenmesine rağmen, Houston Doğa Bilimleri Müzesi, Nisan ayı boyunca gezegen evimizi Kutlama: Dünya. Tüm ay boyunca, Houston’ın bilim müzesi, herkese yönelik özel doğa ve koruma temalı sergiler, turlar ve aktivitelerle paylaşılan evimize odaklanıyor.

HMNS eğitimden sorumlu başkan yardımcısı Nicole Temple, “Doğa her yerde, ücretsiz ve çoğu için kolayca erişilebilir olduğu için insanlar bunu genellikle hafife alıyor,” diyor. “HMNS, Nisan ayında, müşterilerine stresli bir yılın ardından doğaya yeniden bağlanmanın yollarını sunuyor. Oraya çıkıp merakınızı ortaya çıkarmanızı istiyoruz. “

Nisan ayının çarşamba günleri, kalıcı sergi salonlarımızda, doğa koruma ve gözlem hakkında merak uyandırmak ve müşterilerin çevrelerindeki dünyayla etkileşimde bulunmaları ve onları değiştirmeleri için yollar önermek üzere, koruma temalı sanal turlar sunuyoruz.

Her zaman popüler olan Bahar Bitki İndirimi, 10 Nisan Cumartesi günü yapılacak. Yıllık satış, Houston bitki severler için bir gelenek haline geldi. Satış, kendi bahçenizi güzelleştirmek ve tozlayıcıları ziyaret etmek için misafirperver bir mekan yaratmak için çeşitli bitkiler içerir. Tüm gelir, Cockrell Kelebek Merkezi’nin eğitim programına gider.

Bir kez daha, Şehir Doğa Yarışması sırasında vatandaş bilimini ve eğitimini destekleyen iNaturalist akıllı telefon uygulamasının kullanımını teşvik ediyoruz. Nisan ayının sonundaki bu dört günlük yıllık küresel ‘bioblitz’, dünyanın dört bir yanındaki insanları şehirlerinde vahşi yaşamı bulmaya ve belgelemeye motive ediyor. Uygulama, 2020 boyunca giderek daha fazla kullanıcı rekreasyon için dışarı çıktıkça faaliyette bir patlama gördü. Bu yılki Şehir Doğa Yarışması 30 Nisan – 3 Mayıs tarihleri ​​arasında yapılacak.

2020’de Houston / Galveston bölgesindeki iNaturalist kullanıcıları, ülke ve hatta dünya genelinde belgelenen en çok türle (3.359) birinci oldu ve Körfez Kıyısı’nın keşfedilmeyi bekleyen doğal bir harikalar diyarı olduğunu kanıtladı. Toplamda, 1.200’den fazla gözlemci, yalnızca bizim bölgemizde geçen yılki meydan okuma sırasında yaklaşık 28.000 gözlem yaptı.

READ  Aralık 2020 için Gökyüzü Olayları

Temple, “Ekonomilerimizin ve varlığımızın temeli olmasının yanı sıra, doğanın zihinsel ve fiziksel sağlığımız üzerinde derin bir etkisi vardır” diye ekliyor Temple “Dışarıda vakit geçirmek stresi azaltabilir, kalp hastalığı riskini azaltabilir, kaygıyı azaltabilir ve hayat. “

Müze, 6 Nisan’da uygulama ve CNC etkinliği için ücretsiz bir sanal eğitim sunacak. Diğer sanal dersler ve dersler arasında yenilebilir manzaralar üzerine bir ders, Houston’ın kentsel ısı adaları üzerine bir konferans, Dünya temalı bir bilgi gecesi ve bir “macera kutusu” yer alıyor. “Milli parkları keşfetmenize yardımcı oluyor.

Tüm Nisan ayı boyunca, Hermann Park kampüsümüzün ziyaretçileri, uluslararası üne sahip sanatçı Luke Jerram’ın göz kamaştırıcı bir enstalasyonu olan Gaia’ya bakabilecekler. 23 fit çapında ölçülen Gaia, Dünya yüzeyinin 120 dpi ayrıntılı NASA görüntüsüne sahiptir. Sınıf dünya haritanızdan daha ayrıntılı olan görüntüler, gezegenimizin kırılgan gücünü yansıtıyor.

Etkinlikler ayrıca, her iki HMNS uydu lokasyonunda, George Gözlemevi’nin evi olan Brazos Bend Eyalet Parkı’nda bir böcek yaşamı sınıfı, Sugar Land’deki HMNS’deki yeni Açık Hava Öğrenme Merkezinde bir tozlayıcı sınıfı ve daha fazlasıyla sunulacak.

Nisan ayı boyunca tüm HMNS lokasyonlarındaki faaliyetler hakkında daha fazla bilgi için, şu adresi ziyaret edin: www.hmns.org/earthday.

HMNS, Kutlama: Dünya topluluk ve eyalet ortakları ve yıl boyunca yaptıkları koruma çalışmaları, Hermann Park Koruma, Memorial Park Koruma, Houston Arboretum ve Doğa Merkezi, Houston Parks Board, Buffalo Bayou Ortaklığı, Bayou Land Conservancy, Houston Botanik’teki komşularımız dahil Bahçeler ve Galveston Körfezi Vakfı. Organik Bahçıvanlık Faydaları Birliği, Christmas Bay Vakfı, Urban Harvest ve Doğa Koruma ile ortak olmaktan da onur duyuyoruz.

Üzerinde yuvarlandığımız bu büyük mavi bilye, sahip olduğumuz tek bilye. Kırılgan ama çok güçlü. Biçimi ve işlevi bakımından benzersizdir, temiz tutmak bize kalmıştır. Hala Dünya hakkında öğrenecek çok şey var ve onu gelecekteki sakinler için korumak her birimize bağlı. Birlikte atılan en küçük adım bile büyük bir değişikliğe neden olabilir. Hiç kimse bir fark yaratmak için çok genç ve hatta çok yaşlı değildir.

READ  Para biriminin ötesinde dünya mirasına

Bir farklılık yaratmak

Dünya çapında sergileri ve Houston topluluğu için yıl boyunca büyüleyici programları destekleyen Annual Fund’a bağışla HMNS’de “UnEarth Curiosity”. Nisan ayı boyunca hediyeniz, Müze’nin bir parçası olarak özel turlar ve eğitim programları için destek sağlar. Kutlama: Dünya 22 Nisan Dünya Günü şerefine. Sizin yardımınızla, hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak tüm ziyaretçilerimizde doğal dünyamızın ömür boyu takdirini ateşleyebiliriz. Etki yaratın—ve senin hediyen-bugün.

Houston Doğa Bilimleri Müzesi—ülkenin en yoğun katılımlı müzelerinden biri – Houston Müze Bölgesi’nin en önemli parçasıdır. Dört katlı kalıcı sergi salonları ve Wortham Dev Ekran Tiyatrosu, Cockrell Kelebek Merkezi, Burke Baker Planetaryumu ve George Gözlemevi ile ve dünya standartlarında ve sürekli değişen tur sergilerine ev sahipliği yapan Müze, her yaş grubunu memnun edecek bir şeye sahiptir. Bu kadar çeşitli ve sıra dışı tekliflerle, Müze Bölgesi’nin kalbindeki 5555 Hermann Park Drive’da bulunan Houston Doğa Bilimleri Müzesi’ne bir gezi her zaman bir macera.