Müfredat ve İçerik Direktörü Kat Havens ile Boşlukları Doldurun

Yerli bir Houston’lı olan Kat Havens, Houston Doğa Bilimleri Müzesi’nin on yıllar boyunca değiştiğini ve büyümesini izledi. Müfredat ve İçerik Direktörü rolüyle, sürekli olarak bilimsel kavramları, yaşları ne olursa olsun müşterilerimiz için eve yaklaştırmanın yollarını aramaktadır. Salonlarımızdaki eserlerle aramızda yüzyıllar ve çağlar olsa da, insanlığın merakının aynı olduğunu anlamalarına yardımcı olmak. Sadece araçlarımızı geliştirmeye devam ediyoruz.

Kat Havens ve Kafalarını Kaybetmişler.
Müze Mağazasında mevcuttur.

HMNS ailesindeki herkes gibi, Havens’ın yaşam boyu bilime olan sevgisi – özellikle antropoloji – onu müzede çalışmaya iten şeydi. Bir çalışan ve gönüllü olarak müze ile ilgili hemen hemen her konuda bilgili olan Amacı, öğrenme sevgisini dinleyecek veya okuyacak kadar uzun süre duracak herkesle paylaşmaktır.

Tutkusu, sınıflarında edindiği öğrencilere aktarıldı. Bu çocuklardan bazıları artık yetişkinler ve herkes için daha iyi bir müze yapmak için onunla birlikte çalışıyorlar.

Kat’ın, “Beyond Bones Zoomcast” Her hafta, o ve ben böcekler yemek, eski memler gibi ağır konuları ele alıyoruz ve müze dünyasından özel konuklarla bizi doğal dünyaya bağlayan bağ dokusunu inceliyoruz.

Craig ve Kat, Pompeii’yi ve günümüz hayatıyla çarpıcı benzerlikleri tartışırken katılın.

HMNS’de öğrendiğim bir şey varsa …Herhangi bir konu hakkında ne kadar bilgi sahibi olursanız olun, her zaman daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

Bu öğrenme ve keşif genellikle en beklenmedik kaynaklardan gelir. Dört yaşından küçük çocuklar için, emeklilik topluluklarındaki yaşlılara ve aradaki herkese dersler ve kamplar öğrettim. Her zaman güvenebileceğim tek şey heyecan, coşku ve yaşları veya sunduğum konu ne olursa olsun insanlardan yeni bir şeyler keşfedeceğim gerçeğidir. Bu gerçek yaptığım işi hiç bitmeyen bir yolculuk ve benim için bir merak ve sevinç kaynağı yapıyor.

Çocuklar dünyayı taze gözlerle görürler ve çoğu zaman bir konu hakkında son derece net bir görüşe sahip olurlar. Bunu gerçekten temel unsurlara indirgeyebilirler ve bana en önemli şeyin öğrenme ve keşfetme harikası olduğunu hatırlatırlar. Eski müşterilerimiz, yaşanmış deneyimler ve hikayeler şeklinde sunacak çok şey var. Apollo 11 inişi veya yeni teknolojilerin ve keşiflerin icadı gibi tarihi olaylara tanıklık etmiş bir kişiyi dinlemek gibisi yoktur. Bu nedenlerden dolayı işimi kesinlikle seviyorum ve çoğu zaman yaptığım şey iş bile hissetmiyor.

READ  Müziğin vinil yoluyla evrimi

HMNS’yi ziyaret etmek için yalnızca on dakikam olsaydı…çıldır!

HMNS’de 25 yıldır çalışıyorum ve hala müzenin sunduğu her şeyi almak için yeterli zamanım olmadı. Bunun bir cevapsız gibi göründüğünü biliyorum, ama gerçek bu. Müzede her zaman yeni bir şeyler vardır, ancak başka bir eser veya yeni sergi almasak bile, daha önce görmediğim şeyleri bulabilirim. Keşfedilecek çok şey var.

Ancak, sadece 10 dakikam olsaydı, Eski Mısır Salonu’ndaki mumya arkadaşlarıma hızlı bir ziyaret yapardım. Bu salon bana iç huzuru getiriyor ve kadimlerin derin tarihi ve gizemi ile çevrilmiş gibi hissediyorum. Sırf biraz huzur bulmak ve dünya çılgın göründüğünde kendimi merkezlemek için sık sık bu salona kısa ziyaretler yapıyorum. Bence çoğu insan burada kendilerini mutlu edecek özel bir yer bulmakta zorluk çekmez.

Bazı insanlar muhtemelen benim …böcekler söz konusu olduğunda mantıksız bir şekilde endişeli.

Adli antropolojiye olan yakınlığım ve pisliği kazmamdan dolayı birçok kişi buna şaşırıyor. HMNS’de ilk çalışmaya başladığımda, eski Cockrell Kelebek Merkezi müdürümüz Nancy Grieg’e, üzerime düşen kelebeklerden çok korktuğumu itiraf etmeliydim. Yapışkan ayakları vardır.

Nancy bana bir bilim eğitmeni olduğumu ve iyi bir örnek olmam gerektiğini söyledi, bu yüzden kelebekler ve diğer böceklerle çalışmama yardım etti. Sonunda, çoğunlukla fobimin üstesinden geldim. Hala en popüler böceklerimizden biri olan tıslayan hamamböceklerini kucaklamaya çalışıyorum. Henüz orada değilim, ama bir gün “arkadaş” olacağımıza dair büyük umutlarım var.

Kırılgan kelebeklerin nazik bakımını öğretmek.

Dünyanın kulağına sadece beş dakikalığına sahip olsaydım, dünyaya şunu söylerdim….Herkes ne kadar küçük hissederse hissetsin, dünyayı daha iyi hale getirme yeteneğine sahiptir.

Bilim ve tarih hakkında bilgi edinmek ve bunlarla ilgilenmek, öğrendiklerini paylaşarak ya da resmi eğitim yoluyla bu bilgileri ilerletmek ve bu becerileri dünyayı değiştirmek için kullanmak yoluyla fark yaratmanın yollarını keşfetmelerine yardımcı olabilir. En başarılı bilim adamlarımızdan ve mucitlerimizden bazıları müze meraklılarıydı!

READ  Yaz Saati Uygulaması Yayları İleri | Mart 2021 Gökyüzü Olayları

Tanıdığım en bilge insanlar …benim ailem

Ailem, çocuklarını dünyanın harikalarına maruz bırakmanın, bütün bir insan yaratmanın önemli bir parçası olduğunu biliyordu. Ben gençken, Houston’ın kültür ve sanat alanında sunacağı çok şey vardı. Bizi ellerinden gelen her şeye maruz bıraktılar. Bu, HMNS dahil olmak üzere müzelere birçok geziyi içeriyordu. Aslında, 1976’da King Tut sergisine yaptığım bir ziyaret içimdeki ateşi ve tutkuyu başlattı ve sonunda müzede çalışmam için kelimenin tam anlamıyla yalvarmama neden oldu.

Bir bilim müzesinde çalışmak …beni daha iyi bir insan yaptı. Bu kadar basit. Aramızdaki çocukların en küçüğünden en büyüğüne kadar her kökenden ve kültürden çok sayıda inanılmaz insanla tanıştım. Onlarla etkileşim kurmak, sürekli gelişen dünya görüşümü şekillendirdi. Bilimi ve tarihi olayları pek çok farklı bireyin gözlerinden ve filtrelerinden deneyimleme ayrıcalığına sahip oldum ve bundan çok daha havalı bir şey düşünebiliyorum.