Ramses & Nefertari: VR’de Osiris’e Yolculuk

HMNS Ekibi David & Alicia Furse tarafından yazıldı

Hayal edin – Gözlerinizi açarsınız ve önünüzdeki alanı aydınlatan soluk bir ışık görürsünüz. Işıkta, üzerinde oyulmuş bir ayak bulunan devasa bir taş blok görüyorsunuz. Bakışlarınız daha yükseğe çekiliyor ve belki de, Firavunların ve Kraliçelerin alnına taktığı kutsal yılan ve nihai gücün sembolü olan uraeus’lu çift tacı ve başlığı olan devasa oranlarda oturmuş bir erkek figürü tanıyorsunuz. Mısır’da bulunmaktadır. Yavaşça 360 derece dönüyorsunuz ve etrafınızı saran kurak manzarayı görüyorsunuz. Abu Simbel’in hemen önündeki su eksikliğine bakılırsa burası günümüz Mısır’ı değil.

Büyük Ramses ve Firavunların Altını’nda görülen Ebu Simbel kopyası

Dikkatiniz büyük tapınağın girişine çekildi. Devasa taş heykelle aynı hizaya geldiğinizde, parıldayan bir ışık belirir ve güneşi ona kıyasla solduracak kadar güzel bir kadının görüntüsünde katılaşır.

Kendisini Nefertari – Büyük Ramses’in sevgili Büyük Kraliyet Karısı olarak tanıtır. Aşklarından bahseder ve sonra sizi Ramses’in savaşlarını anlattığı tapınağa götürür ve sizi tapınağın arkasına götürür. Nefertari size burada gördüğünüz dört heykelden bahsederken, güneş kapı aralığından parlıyor ve üç tanesini aydınlatıyor. Bir erkek sesi – Nefertari’nin adını çağıran bir fısıltı duyulur.

Abu Simbel tapınağından Ramses’in Nefertari için yaptığı tapınağa uzanan heyecan verici bir koşu, kalp atışlarınızı hızlandırıyor….

Hayır, bir rüyada değilsiniz, Büyük Ramses ve Firavunların Altınları Sergisinde Sanal Gerçeklik Deneyimindesiniz. Hayır, 10 dakika 30 saniyelik deneyim sırasında ziyaretçilerin karşılaşacakları her şeyi açıklamadık, ancak bu, yapabildiğimize memnun olduğum bir sanal yolculuk. Tüm deneyim inanılmaz derecede gerçek hissettirdi ve ayrıntılar çok titizdi.

Lütfen gelip bunu kendiniz deneyimleme fırsatını kaçırmayın. Büyük Ramses ve Firavunların Altınları sergisinin yanı sıra Sanal Gerçeklik Deneyimi, Mayıs 2022’ye kadar Houston Doğa Bilimleri Müzesi’nde olacak.

Sergi ve VR deneyimi için bilet satın alın burada.

READ  Kış gündönümünde dev kavuşum

Açıklandığı gibi, Büyük Ramses ve Firavunların Altını ve yeni yeniden tasarlanan Eski Mısır Salonu’nu tek bir bilette görün burada.

* Büyük Ramses ve Firavunların Altını, Dünya Mirası Sergileri ve Cityneon tarafından sunulmaktadır; bu dünya prömiyeri, çok ülkeli bir yolculuğa başlamadan önce, 23 Mayıs 2022’ye kadar Houston Doğa Bilimleri Müzesi’nde sınırlı sayıda açıktır. , dünya çapında tur.

*Antik Mısır Salonu, Apache Corporation ve Paula ve Rusty Walter tarafından cömertçe desteklenmektedir.