Regent’s Park’ta bir John Nash mimarisi Regency evi

Naomi Heaton’ın evi, konumu ve mimarisi açısından kesinlikle birinci sınıf. John Nash’in (1752-1835) bölge için 1811’de tasarlanan ve sonraki on yıl içinde geliştirilen ana planının bir parçası olan Regent’s Park’ta krem ​​​​sıvalı büyük bir teraslı ev.

Ve öyle olmalı, çünkü Naomi, Londra’daki en iyi konut emlak yatırımında uzmandır. Bu, onun evinin görkemli ama mülayim olduğunu hayal etmenize neden olabilir – tüm düzenli iç mekanlar, parlak zeminler ve bir Alman çelik beyazı mezbaha mutfağı ile gri ve taupe.

Ancak, Çin kırmızı verniği ve 16. ve 17. yüzyıl portreleri ile kaplı ve Vermeer’in iç mekanından kopyalanmış siyah-beyaz mermer zemine sahip giriş salonuna adım attığınızda, tüm ‘gösteri dairesi’ çağrışımları ortadan kalkar.

Naomi ve bir tıp akademisyeni olan kocası Jonathan, risk alan dekoratörler ve Viktorya yerel dilinden (Staffordshire figürleri, Sunderland cilası) William De Morgan ve John Piper gibi ustalar aracılığıyla oldukça şaşırtıcı çağdaş Japon heykeline kadar her şeyin hevesli koleksiyonerleridir.

Buna benzer daha fazla

Bunları da beğenebilirsin I. Derece Listelenen bir Isokon dairesi

Cesaret (daha az kendine güvenen alıcıları korkutan parçaları kapmak) ve dikkatli araştırma kombinasyonu ile satın alırlar. Stillerin ve yapımcıların tarihini bilmekten ve ayrıca tanıdıkları sanatçılardan satın almaktan keyif alıyorlar.

Çift, Jonathan’ın sevgili Viktorya dönemine ait cam aslanları gibi ilgilerini çeken şeyleri bulur ve onları sayılarla toplamaya başlar. Mason’un ünlü demir taş plakaları gibi dekoratif karolar evin her yerinde açılır – Naomi ve Jonathan bunlardan 5.000 kişiyi besleyebilir.

En sevdikleri nesnelerle yapacakları yaratıcı şeyler de düşünmüşler – birinci kat sahanlığında, dikkatli bir şekilde planlanmış bir William De Morgan karoları koleksiyonu, kurtarılmış pilasterlerle çerçevelenmiş ve tepesinde Viktorya dönemine ait bir şezlongdan arma. Naomi, “Fayanslar eskiden Blu Tack ile raflarda desteklenirdi, ama sonra onları bir kompozisyona dönüştürme fikrimiz vardı” diyor.

READ  Paskalya sofra fikirleri: Paskalya yemek masanızı dekore etmenin 4 yolu

Bir pencerenin önünde başka bir koleksiyon asılıdır: kapı ve pencerelerden 19. yüzyılın başlarından kalma mavi ve kırmızı camdan sekiz adet mücevher parlaklığındaki çeyrek lamba, bir tür seküler vitray olarak birlikte çerçevelenmiştir.

Mutfakta, favori mavi-beyaz Viktorya dönemi karoları, konularına göre dörtlü gruplar halinde düzenlenmiş ve düz beyaz fayanslara yerleştirilmiştir. Naomi, “Bazıları mevsimleri temsil ediyor, ancak mesleklerle ilgili daha hicivli olanlar da var – hukuk ve tıp gibi” diyor Naomi.

Christie’s ve Bonhams’ı sık sık ziyaret edip dünyanın dört bir yanındaki nesneleri çevrimiçi olarak takip ederken, o zamandan beri yok olan Camden Passage antika satıcılarından ve Stoke Newington mimari hurdalıklarından satın alınan nesneler gibi parçaların çoğu uzun süredir burada.

Bunları da beğenebilirsin Bridgerton iç mekanları: Evinizde Regency görünümü elde edin

Muzaffer darbeler var – William De Morgan fayansları gibi: “Bunları 30 yıl önce Stoke Newington hurdalığından aldım – harika bir keşiftiler” diyor Jonathan.

İkisinin de gözü ve bilgisi olan anneleri vardı. Naomi’nin annesi Patricia Jarrett, çizimler ve sulu boyalarla uğraştı ve Roland Batchelor hakkında bir kitap yazdı. Jonathan’ın annesi bir mobilya satıcısıydı. Okumadıkları, konuşmadıkları ve ilginç şeylere bakmadıkları bir zamanı da hatırlamıyorlar.

Bu açıkça birçok parçadan oluşan bir ev. Giriş holü bir Manhattan dairesi kadar şık ve ışıltılıyken, merdivenlerde yeşil-mavi bir arka plana yerleştirilmiş yakın asılı çizimler ve sulu boyalar saf İngiliz kır evidir.

Dramatik şam kağıtları, altın ve tarçın renkleri ve Regency mobilyalarıyla oturma odası yine bir başka. Her köşede bir kontrast ve ilgi çekici bir hikaye var.

Daha fazla Regency evi: